U jučerašnjem je Dnevniku Nove TV ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba dala neopozivu ostavku. Danas je to komentirao i aktualni gradonačelnik Zagreba.

Galerija


Nakon što je Gordana Buljan Flander u jučerašnjem Dnevniku Nove TV podnijela ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, oglasio se i gradonačelnik Tomislav Tomašević. O ostavci će odlučiti novo upravno vijeće koje će imenovati, a najavio je raspisivanje natječaja za izbor novog šefa poliklinike.

"To će napraviti novo Upravno vijeće koje ćemo u najkraćem mogućem roku imenovati, budući da je neopoziva ostavka, zatim će novo Upravno vijeće u novom sastavu jer ćemo tri nova člana imenovati, donijeti odluku o novom vršitelju dužnosti ravnatelju da bi Poliklinika normalno nastavi funkcionirati i isto tako ćemo raspisati natječaj za novog ravnatelja. Nije me ta odluka iznenadila, ali mislim da je sad najvažnije da se sve raščisti", rekao je.

Reakcije ne izostaju

A ni danas ne izostaju političke reakcije na sudsku zabranu objavljivanja tekstova o radu zagrebačke Poliklinike za djecu i mlade. Oporba složna da bi trebalo mijenjati i zakonsku mogućnost, koju je u ovom slučaju, preko ovršnog zakona, iskoristio sud. Kritiziraju neujednačenu sudsku praksu, a medijsku cenzuru osuđuju.

"Građani imaju pravo iznositi pritužbe, mediji imaju pravo pisati, a mi hvala Bogu imamo i govornicu, a imaju i oni koji su postavljeni na određene pozicije priliku se obraniti i iznijeti svoj stav, tako da je ovo što se tiče zabrane skandalozno", komentirao je Nikola Grmoja iz MOST-a.

Tomislav Tomašević Tomašević smjenjuje Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece: "Mislim da je dobro da se ta stvar raščisti"

Zlostavljanje, ilustracija Utjecaj pandemije: Porast seksualnog zlostavljanja djece za 67 posto, ogroman broj ovisnika o alkoholu, klađenju, kocki...

"To je zaista presedan i loša praksa i to zaista treba mijenjati, trebamo vidjeti što i u kojem smjeru, ali trebamo ići u pravcu izmjena", izjavila je Martina Vlašić Iljkić iz SDP-a.

"Mi bi trebali ići koracima naprijed, a mi idemo cijelo vrijeme nazad. I sve dok u sudstvu netko za to ne snosi sankciju - neće biti reda", rekla je Anka Mrak Taritaš iz Građansko-liberalnog saveza.

 

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju