Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u mnogim hrvatskim gradovima žene su danas učile Krav Maga vještine samoobrane.


Svakih sat vremena jedna je žena u Hrvatskoj napadnuta, što je u usporedbi s 2015. kad je svakih 15 minuta jedna žena bila napadnuta, izvrstan podatak.

Vezani članci Ljigavci s društvenih mreža Cure iz cijele regije prokazale ljigavce koji im šalju neželjene poruke, većini treba stručna pomoć Izazov (Foto: Screenshot) Iskušajte izazov koji je preplavio društvene mreže, navodno ga mogu izvesti samo žene

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, mnoge su se danas odlučili okušati u Krav Magi. 

"Apsolutno svatko se može baviti našim tehnikama, Krav Maga je univerzalna", kaže Mario Kajtazi, voditelj Krav Maga centra Ivanić Grada i Kutine.

Na seminaru o vještini samoobrane žene su mogle naučiti kako se obraniti od napada. Svaku treću ženu napadaju sprijeda, jer tako napada intimni partner.

Kajtazi nam je pokazao kako se osloboditi nasilnog stiska?

"Šaka je otvorena, radite rotaciju zgloba, pregibate i probate se udariti", objašnjava Kajtazi i savjetuje da ruke uvijek držite podignute u visini ramena ili glave.

Osim što se tako lakše možete obraniti, očevici vide da se branite i da ne sudjelujete dobrovoljno. Uvijek treba težiti tome da do tjelesnog kontakta uopće ne dođe.

"Najbolji način, najbrži, najsigurniji način je da vi možete pobjeći, u tom slučaju je povrijeđen samo vaš ego, ništa drugo", zaključuje Kajtazi.

Pa bolje da ga je što manje jer da nije bilo ega, ne bi bilo ni napada.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr