U mjestu Hlebine, nedaleko od Koprivnice, u utorak navečer ustrijeljena su dva psa u dvorištu obiteljske kuće. Slučaj je prijavljen policiji, a vlasnici su neutješni.

Galerija


Dva zlatna retrivera u utorak navečer netko je ustrijelio u dvorištu obiteljske kuće u Hlebinama, nedaleko od Koprivnice. Iz PU koprivničko-križevačke su nam potvrdili da je slučaj prijavljen i slijedi daljnje istraživanje događaja. Kako piše portal Klikaj.hr, veterinari su utvrdili da su psi upucani u prsa. Pretpostavljaju da je u pse pucano iz puške flobert.

Spasili psa i jazavca iz šahta (Foto: Domagoj Rast/Faun Kutina) "Što samo stojiš i slikaš, izvuci nas van!": Jazavac i pas upali u šaht u Kutini

Vlasnici ubijenih pasa su neutješni. ''Psi su odrasli s djecom i nikad nikamo nisu išli iz dvorišta, ali nekome su očito smetali. Prvo su nam ih otrovali, izvukli smo ih, a prošlu noć su ih upucali. Znači kakav čovjek to mora biti da vam ustrijeli dva psa u dvorištu i pobjegne? Pa takav bi mogao i čovjeka ubiti. Jako žalosno, sramota! Psi su bili umiljati i zaigrani, nikome nisu smetali. Čak su bili i toliko lijeni da je dijete igračke naslagalo na njih, a oni nisu ni trepnuli'', rekao je za Klikaj.hr vlasnik pasa.

  Kujica američkog buldoga ostavljena kod Veterinarskog fakulteta (Foto: Facebook/Azil Dumovec) Bolesnu i staru kujicu ostavili zavezanu kod Veterinarskog fakulteta: ''Baš je jadna. Maše repom na svaku toplu riječ''

Ispričao je i da nedavno trovanje, koje su ubijeni zlatni retriveri preživjeli, nije preživio njihov treći pas, kuja njemačkog ovčara. Vlasnici to nisu prijavili policiji jer nisu bili sigurni da je netko drugi kriv za to. Nakon ubojstva i druga dva psa, sigurni su da ni trovanje nije bilo slučajno.