Nije poznato kako i kada su životinje dospjele u rupu, ali spašene su zahvaljujući Domagoju Rastu i njegovu psu Sonyju koji ih je nanjušio pa je Rast zvao Veterinarsku stanicu.

Galerija Spasili psa i jazavca iz šahta (Foto: Domagoj Rast/Faun Kutina) Spasili psa i jazavca iz šahta (Foto: Domagoj Rast/Faun Kutina) Spasili psa i jazavca iz šahta (Foto: Domagoj Rast/Faun Kutina) +0 Spasili psa i jazavca iz šahta (Foto: Domagoj Rast/Faun Kutina)

Neuobičajena akcija spašavanja zbila se jutros u Kutini. Pas i jazavac upali su u rupu šahta na kojoj nije bilo poklopca i mirno čekali spašavanje. Nije poznato kako su i kada životinje dospjele u rupu, ali spašene su zahvaljujući Domagoju Rastu i njegovu psu Sonyju, koji su se tuda šetali kad ih je Sony nanjušio. Rast je zvao Veterinarsku stanicu i uslijedilo je brzinsko spašavanje. Obje su životinje neozlijeđene.

Vezani članci Sindikati u Petrokemiji - 9 Oglasio se turski investitor o problemima u Petrokemiji: "Da smo imali loše namjere, ne bismo se toliko trudili" Tornado udario u školu VIDEO Trenuci užasa: Kamere snimile prolazak tornada,  proglašeno izvanredno stanje

Šaht u koji su upali nalazi se u Suparićevoj ulici u Kutini, na mjestu gdje je nekad bilo izbjegličko naselje, a sad je livada.

"Tu ima nekoliko štahtova bez poklopaca, pisali smo sad Gradu da to riješi", kazala nam je Jelena, podpredsjednica udruge Faun Kutina, koja je preuzela psa nakon spašavanja.

Dok je čekao djelatnika Veterinarske stanice Domagoj Rasta fotografirao je neobičan par koji ga gleda i kao da govore: "Što nas slikaš? Izvuci nas van!"

"Jazavac je samo frknuo na njih i pobjegao nakon spašavanja. Ne znam kako jazavac nije reagirao na psa. Našli su se zajedno u nevolji pa su valjda odlučili biti mirni", kazala je Jelena i dodala kako je pas bio dehidriran, ali je sada dobro.

Pas ima čip pa su utvrdili i da se zove Tiki, da ima devet godina i da je prije nekoliko dana pobjegao iz dvorišta. Zvali su vlasnika, te on dolazi po njega.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju