Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet minuta prije slijetanja

U vojnom helikopteru rođena djevojčica: "Kada je beba zaplakala svi smo bili sretni"

Porod u helikopteru
Porod u helikopteru DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Porod u helikopteru Porod u helikopteru Foto: DNEVNIK.hr Aljoša Hočevar i Katarina Jusić Mezga Aljoša Hočevar i Katarina Jusić Mezga Foto: DNEVNIK.hr Aljoša Hočevar, KBC Rijeka Aljoša Hočevar, KBC Rijeka Foto: DNEVNIK.hr +0 Katarina Jusić Mezga, novinarka Nove TV Galerija 1/4 >>
U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom hitnog medicinskog leta s otoka Raba do helidroma Delta u Rijeci noćas je rođena djevojčica, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane.

Dežurni tim hitnog zračnog medicinskog prijevoza stacioniran na Krku, posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i medicinski tim Oružanih snaga RH oko ponoći su zaprimili poziv za prijevoz trudnice s otoka Raba, navodi se u priopćenju.

Tijekom leta trudovi su postajali sve češći te je oko pet minuta prije slijetanja, u helikopteru rođena djevojčica. Porod je vodio medicinski tim Hrvatske vojske, satnica Danijela Vrhovski, doktorica medicine i medicinska sestra časnička namjesnica Maja Herceg kojima je ovo bilo prvo iskustvo poroda u helikopteru.

Pročitajte i ovo Ilustracija trojac iza rešetaka Razbijen lanac krijumčara ljudi u susjedstvu, zaplijenjeno više stotina turskih dokumenata

"Ovo je zaista bilo posebno iskustvo", rekla je satnica Vrhovski istaknuvši kako je porod protekao u najboljem redu.

"Majka je bila dobrog općeg stanja i sve je prošlo u redu. Unatoč izazovnim uvjetima zbog buke i skučenog prostora u helikopteru, porod je prošao uspješno. Bio je to zaista poseban doživljaj i osjećaj za cijeli tim Hrvatske vojske, kada je beba zaplakala svi smo bili sretni i uzbuđeni", rekla je i dodala da su beba i majka nakon poroda uspješno zbrinute u riječkoj bolnici.

Uživo iz Rijeke javila se reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

"Majka i beba trenutačno se nalaze u KBC-u Rijeka na odjelu za ginekologiju i porodništvo", izvijestila je reporterka.

"Dobro se osjećaju i majka i dijete, majci je to treći porod. Curica je teška 4,940 grama. Iskoristio bih prilika da pohvalim cijeli tim Hrvatske vojske koji je odlično odradio ovaj transport. Kako pilota tako i medicinski tim", rekao je Aljoša Hočevar iz KBC-a Rijeka.

"Ne sjećam se da sam imao porođaj u helikopteru. Prije desetak godina sam možda imao jedan porod u liftu, ali taman taj kat gdje je ulaz pred rodilište, tako da je to dobro prošlo", dodao je Hočevar.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Španjolskoj - 2 stali vlakovi zbog kiše FOTO/VIDEO Snažno nevrijeme u Španjolskoj odnijelo najmanje četiri života: Jedna osoba pronađena mrtva u dizalu

"Kad je treći porod, zna stvarno iznenaditi i brzo sve to skupa krenuti", objasnio je Hočevar i rekao da majka i dijete neće morati ostati u bolnici duže od uobičajenog. 

"Sve je normalno, ako bude tijek uredan, onda u srijedu ujutro već idu kući. Još jednom pohvale Hrvatskoj vojsci", istaknuo je.

"Majci je ovo treće dijete, ali zasigurno nezaboravno iskustvo i za nju i za cijeli medicinski tim oružanih snaga, ali i za liječnike kojima su i majka i dijete stigli na skrb u KBC Rijeka", zaključila je reporterka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene