Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrušili se na Vladu

Jandroković: Jedini razlog za izmjene Ustava je slučaj Perković

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HDZ-u su kritizirali i način na koji se vodi javna rasprava oko ustavnih promjena.

'Bit ćemo protiv ovakvih ustavnih promjena koje su najavljene, jer dovode do daljnje destabilizacije Hrvatske, smatramo da slabi ulogu Ustavnog suda i da se otežava referendum', istaknuo je Gordan Jandroković na press konferenciji HDZ-a.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta Detalji suradnje HDZ i DP potpisali koalicijski Sporazum: "Sve ćemo vam reći sutra" Gordan Jandroković Parlamentarni izbori 2024. Jandroković stao uz biskupe i objavio da je Google pogriješio: Oglasio se tehnološki div

Kako je istaknuo, jedini razlog za pokretanje postupka izmjena Ustava je slučaj Perković s kojim je sve počelo.

Karamarko: 'Potpis sam dao iz revolta prema Vladi'

'Sve što se dogodilo poslije toga rezultat je vulgarne i neodgovorne političke trgovine koja će nanijeti štetu Hrvatskoj. Posebno bi naglasio odgovornost Laburista i HDSSB-a koji su zbog uskih partikularnih interesa pristali na takve promjene i postali suodgovorni što će Vlada Zorana Milanovića pokušati izigrati obveze Hrvatske kada je u pitanju izručenje Josipa Perkovića', naveo je Jandroković.

Njegov stranački kolega Davorin Mlakar kritizirao je način na koji se vodi javna rasprava o promjeni Ustava i istaknuo kako se rasprava preko interneta ne vodi ni kada se donose manje značajni zakoni.

'Prijedloge HDZ-a radna grupa i odbor su odbili razmatrati iako su bili dužni i time su pokazali što misle o političkoj raspravi za donošenje ovakvog dokumenta', rekao je Mlakar.

Najavljene izmjene komentirao je i Vladimir Šeks, koji je kazao kako se na mala vrata uz postojeće jedinice regionalne samouprave želi unijeti nova jedinica regija.

'Želi se uvesti takav tip regije koja će imati sve značajke države koja će imati svoj parlament, vladu i predsjednika i svoje izvorno zakonodavstvo. O tome hrvatska javnost nije raspravljala niti to ima u vidu', zaključio je Šeks.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene