Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prvih 48 sati od otvaranja registra "Ne zovi", u njega upisano već 515 brojeva građana koji ne žele da ih nazivaju trgovci.


U HAKOM-ov registar "Ne zovi", koji je pokrenut prije dva dana, u utorak točno u podne, trenutno je upisano 515 telefonskih brojeva, doznajemo u HAKOM-u.

Vezani članci Telefon (Foto: Guliver/Thinkstock) Iako imamo registar ''Ne zovi'', mnogim građanima nije uspjelo sakriti broj Slika nije dostupna 2100 građana zabranilo trgovcima da ih zovu

Riječ je o registru u koji se upisuje svaki vlasnik telefonske linije koji ne želi da ga nazivaju razni trgovci koji telefonom nude svoje usluge i proizvode. 

Broj građana čiji su telefonski brojevi upisani u registar zasigurno bi bio i znatno veći da procedura nije poprilično komplicirana.

Pretplatnik koji želi spriječiti da ga zovu trgovci mora sa stranica HAKOM-a skinuti obrazac, popuniti ga i potpisati, te ga poslati svom operatoru koji će provjeriti vjerodostojnost podataka i potom ga proslijediti HAKOM-u.

Obrazac se, doduše, može poslati i e-poštom, ali ne s bilo koje adrese, već samo s one koju je korisnik dao operatoru kao svoju e-adresu za kontakt. 

Iz HAKOM-a poručuju da će procedura biti jednostavnija za nekih pola godine kada će se sve ovo moći napraviti putem servisa e-građani. Naravno, jednostavnije će biti samo onima koji koriste tu uslugu.

Stariji građani koji se ne koriste računalom zaštitu od napornih trgovaca mogu zatražiti u poslovnicama svog operatera.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju