Na mjesnom groblju u Borovu u grobnici je pronađena veća količina oružja, javila je policija.

Galerija U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 1 U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 2 U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 3 +3 U grobu pronađena velika količina oružja (Foto: PU vukovarsko-srijemska) - 4

U četvrtak je na mjesnom groblju u Borovu prilikom otvaranja grobnice osobe koja je preminula 1945. godine pronađena veća količina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih naprava.

Vezani članci Brod Begey Brodovi sa smrtonosnim teretom od kojeg strepe Zapad i Ukrajina: "Rusija je dopremila iz Irana ogromnu količinu oružja" Djeca u Turskoj i Siriji nakon potresa - 5 Otac je 25 dana tražio kćer nakon potresa, saznao je da je spašena ispod ruševina: Kada ju je pronašao, slomilo mu se srce

Policiju je pozvao djelatnik komunalne tvrtke, a na mjestu pronalaska pronađene su 4 automatske puške kalašnjikov, 3 poluautomatske puške, 2 puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, 500 grama plastičnog eksploziva, 3 protuoklopne mine, 9 upaljača za protuoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko tisuća komada različitog streljiva, uređaj za detekciju radioaktivnosti te više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške.

Pronađeno oružje preuzeli su djelatnici protueksplozijske zaštite, koji će naknadno uništiti sve pronađeno u grobu. O događaju je obaviješteno i Državno odvjetništvo u Vukovaru, priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Policija upozorava građane da budu oprezni te da pronađene predmete, koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne uklanjaju sami, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećaju i na preventivnu akciju ''Manje oružja, manje tragedija“ te pozivaju građane koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije.

Tko će popraviti štetu nakon eksplozije? Stanari zgrade od devet katova u Prečkom i dalje su bez dizala Zgrada u Prečkom u kojoj je došlo do eksplozije (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Zgrada u Prečkom u kojoj je došlo do eksplozije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zgrada u Prečkom u kojoj je došlo do eksplozije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 Zgrada u Prečkom u kojoj je došlo do eksplozije (Foto: Dnevnik.hr) - 4

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju