Eksplozija je uplašila i stanovnike naselja Prečko prije gotovo tri tjedna. Tada im je obećana pomoć, a Dnevnik Nove TV je provjerio u kojoj je fazi obnova njihove razorene zgrade.

Galerija


Upozorenja na sve strane. Prošla su tri tjedna, no stanari zgrade u Prečkom i dalje ne znaju tko će im, kada i kojim novcem obnoviti štetu nastalu nakon eksplozije.

Vezani članci Mjesto eksplozije u zgradi u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Mladić kojeg se sumnjiči za eksploziju u Prečkom sam se predao policiji Eksplozija u zgradi u naselju Prečko (Foto: Pixsell,Davorin Visnjic) - 4 Svjedokinja eksplozije u Prečkom: "Izbilo mi je štok, kao da su tri munje udarile, tako je jako bilo"

"Ljudima su izbijena vrata do spavaće sobe. Dobili smo od pričuve da se vrata mogu zatvoriti, ali sanacija potpuna ništa", rekla je stanarka Dijana Pivac.

Stanovi na osmom i devetom katu najteže su oštećeni u eksploziji. Obnovu čeka 15-ak stanova , a sama cijena popravka lifta kreće se oko 200.000 kuna"

Bez dizala život u zgradi od devet katova je itekako otežan.

"Do sedmog kata je više od 140 stepenica. Jako je teško. Djeca idu u školu, imaju teške torbe. Gospodin Milan Bandić je ponudio pomoć, pa ovim putem bih ga molila da nam i pomogne'', kaže Pivac.

No iz osiguravajuće kuće poručuju - troškove podmiruju oni: ''Wiener će nadoknaditi štetu svim suvlasnicima na zajedničkim dijelovima zgrade, kako na dizalu, tako i u građevinskom dijelu njihovih stanova, na način da će platiti sve troškove popravka koji uključuju dovođenja dizala, stubišta i stanova u prvobitno stanje, a koji su posljedica ovog događaja.''

Odgovor na pitanje je li policijska istraga otkrila kako je i zašto do eksplozije došlo nismo dobili. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Ima li Predsjednica razloga za brigu? Ovo joj se zadnji put dogodilo još 2017., a u izbornoj smo godini