Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ravnatelj policije Vlado Dominić sudjelovao je na sastanku čelnika austrijske, slovenske, mađarske i hrvatske policije u Beču na kojem je zaključeno da će se već u Grčkoj razdvajati ekonomske migrante od stvarnih izbjeglica, izvijestio je MUP.


"Na sastanku je donesen zaključak kako se u okviru rada FRONTEX-a (Europska agencija za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama) treba žurno operacionalizirati i na teritoriju Grčke u funkciju staviti tzv. hot-spotovi.

NEMA KRAJA IZBJEGLIČKOJ DRAMI - U Hrvatsku stiže 37 tona humanitarne pomoći; Diplomati impresionirani hrvatskim izbjegličkim kampom

Vezani članci Slika nije dostupna 'Nemamo razumijevanja za izbjeglice koje ne traže azil na Balkanu' Slika nije dostupna Izbjeglice-prosvjednici odvezeni autobusima, u šatorskom naselju ostalo oko 200 ljudi

U njihov bi rad bile uključene sve zemlje EU sa zadaćom registriranja i profiliranja/razlikovanja izbjeglica od ekonomskih migranata na ulasku iz Turske. Ekonomski migranti vraćali bi se u Tursku, a u skladu s Dublinskim sporazumom nastavila bi se briga o stvarnim izbjeglicama", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook