Hitna pomoć, ilustracija
Hitna pomoć, ilustracija Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Liječnici u gospićkoj bolnici bore se za život 32-godišnjeg turskog državljanina koji je u ponedjeljak hospitaliziran pothlađen i sa simptomima sepse, kazala je ravnateljica bolnice Sandra Čubelić.


"Za sada nema znakova oporavka", izjavila je kratko Čubelić Hini. Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević rekla je da je državljanin Turske pronađen u nedjelju na planini Plješevica u ilegalnom boravku u Hrvatskoj.

Vezani članci Ilegalni migranti Migranti i dalje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, na ovim je mjestima najveći pritisak: "Kad dođe toplije vrijeme, oni će vjerojatno kroz šumu..." Policija, ilustracija Stradali migranti? U šumi kod Saborskog pronađeno tijelo muškarca, pored njega još jedan ozlijeđen

Nakon uhićenja doveden je u policijsku postaju Korenica, gdje ga je pregledao liječnik i rekao da je samo iscrpljen i da mu nije potrebna hospitalizacija.

No nakon što mu je u ponedjeljak izdano rješenje da u roku od sedam dana napusti prostor EU-a, požalio se na slabost, pa je policija pozvala hitnu pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu, kazala je Brozičević.

Dodala je da se prema potrebi, zbog hospitalizacije, rok o napuštanju EU-a može i produljiti. (Hina)