Željko Raukar iz Crnog Luga u noći sa subote na nedjelju napokon je snimio čopor vukova koji viđa cijelu godinu.


"Nevjerojatno mi je da sam ih uspio pronaći. Strašno su pokretni i žive na velikom teritoriju", kazao nam je Željko Raukar, koji je u noći sa subote na nedjelju u Gorskom kotaru snimio čopor vukova.

Vezani članci Snimke potresa na Tajvanu VIDEO Pogledajte trenutke užasa: Razorni potres na Tajvanu rušio zgrade, ljuljao vlakove, lomio ceste... Snimka požara iz Zatona "Ostavi to, ajde bježi!" Dramatična snimka iz Zatona, obitelj okruženu buktinjom u zadnji čas spasio kanader

Raukar kaže kako je viđao manji čopor od tri jedinke na području Crnog Luga, no tek sad ih je uspio "uloviti" kamerom.

"Noć prije padala je kiša, nisam stigao reagirati i bilo mi je žao", kazao nam je Raukar, koji se ovog puta bolje pripremio i u subotu otišao potražiti vukove na mjesta na kojima je očekivao da bi se mogli pojaviti.

"Velika je sreća da sam ih uspio snimiti. Vuk se inače drži dalje od ljudi", dodao nam je autor snimke te istaknuo kako inače u Crnom Lugu ima puno divljači, pa vukovi imaju što jesti na tom području.

S druge strane, osim divljači, vukovi vole "omastiti brk" i stokom. Prošlog tjedna Tomislav Crnković iz mjesta Brod Moravice šokirao se kad su mu vukovi uništili više od pola stada ovaca, a OPG-ovac Stipe Ćulum iz Kijeva ostao je bez tri koze. Vuk je u Hrvatskoj, inače, zaštićena životinja i ne smije se ubijati, a na području Hrvatske živi oko 150 jedinki.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju