Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Strašno su pokretni"

U Gorskom kotaru snimio čopor vukova: "Ovo mi je nevjerojatno. Velika je sreća da sam ih uspio pronaći"

Željko Raukar iz Crnog Luga u noći sa subote na nedjelju napokon je snimio čopor vukova koji viđa cijelu godinu.

"Nevjerojatno mi je da sam ih uspio pronaći. Strašno su pokretni i žive na velikom teritoriju", kazao nam je Željko Raukar, koji je u noći sa subote na nedjelju u Gorskom kotaru snimio čopor vukova.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna Teroristi u Crocus City Hallu u Moskvi - 2 Mučnih 90 sekundi užasa "Ubijte ih bez milosti, dolazimo u ime Boga": Islamska država objavila zatrašujuću snimku napada u Moskvi

Raukar kaže kako je viđao manji čopor od tri jedinke na području Crnog Luga, no tek sad ih je uspio "uloviti" kamerom.

"Noć prije padala je kiša, nisam stigao reagirati i bilo mi je žao", kazao nam je Raukar, koji se ovog puta bolje pripremio i u subotu otišao potražiti vukove na mjesta na kojima je očekivao da bi se mogli pojaviti.

"Velika je sreća da sam ih uspio snimiti. Vuk se inače drži dalje od ljudi", dodao nam je autor snimke te istaknuo kako inače u Crnom Lugu ima puno divljači, pa vukovi imaju što jesti na tom području.

S druge strane, osim divljači, vukovi vole "omastiti brk" i stokom. Prošlog tjedna Tomislav Crnković iz mjesta Brod Moravice šokirao se kad su mu vukovi uništili više od pola stada ovaca, a OPG-ovac Stipe Ćulum iz Kijeva ostao je bez tri koze. Vuk je u Hrvatskoj, inače, zaštićena životinja i ne smije se ubijati, a na području Hrvatske živi oko 150 jedinki.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene