Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U glisiranju uhvaćena 44 prijestupnika, naplaćeno 42.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji pojačanog nadzora plovila u šibenskom akvatoriju pod nazivom 'Hobotnica 2', koju je proveo Odjel za inspekcijske poslove šibenske Lučke kapetanije, prekontrolirano je 58 plovila, od kojih su 44 kažnjena zbog prebrze vožnje i glisiranja, a vlasnici ostalih 14 plovila dobili su opomenu.

Prema riječima načelnika Odjela inspekcijskih poslova šibenske Lučke kapetanije Borisa Seljanovskog, u akciji je nadzirano područje od otoka Krapnja preko Vodica, Srime i Tribunja, do Jezera i Tisnog na otoku Murteru, te more ispred kupališta Jadrije, Kanal sv. Ante te Šibenski zaljev do šibenskog mosta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posebno se prate gliseri Zbog čestih nesreća pojačan nadzor na moru Slika nije dostupna U splitskoj ACI marini Jahta je potonula zbog kratkog spoja

'Najviše kazni, čak 18, naplaćeno je danas u Tisnom nakon podizanja mosta jer mnogi, u želji da što prije prođu tim uskim grlom, očito zaborave propise', istaknuo je Seljanovski.

U akciji su sudjelovali inspektori i djelatnici šibenske Lučke kapetanije i ispostava u Murteru, Tisnom, Vodicama i Rogoznici koji su u četiri broda nadzirali plovidbu u morskom pojasu 300 metara od obale, gdje nije dopušteno glisiranje te vožnja brža od pet čvorova.

Od 44 glisera, motorne brodice i jahte koji nisu poštovali te propise 30 je odmah platilo kaznu, a policija je naplatila 42.000 kuna. Ostali će pak kaznu platiti ovih dana u šibenskoj Lučkoj kapetaniji, a protiv onih koji nisu imali sve potrebne dokumente bit će podnesen optužni prijedlog Povjerenstvu za inspekcijske poslove šibenske Lučke kapetanije. Naplaćene kazne kretale su se od 1100 do 4100 kuna, a među onima koji su bili zatečeni u glisiranju blizu obale najviše je bilo Hrvata i Nijemaca te Slovenaca i Talijana.

U šibenskoj Lučkoj kapetaniji ističu da takve akcije imaju preventivno značenje za sigurnost plovidbe te najavljuju da će do kraja ljeta, osobito u vrijeme smjene turista, nastaviti s pojačanim nadzorom i kontrolom glisiranja u šibenskom akvatoriju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene