Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Dubrovnik je uplovilo šest brodova na kružnim putovanjima, na kojima je doputovalo oko 15.000 turista, što je i najveći broj gostiju s kruzera koji su ove godine u jednom danu posjetili Dubrovnik.


Veliki broj turista izazvao je i velike gužve pa je tako za ulazak u dubrovačku povijesnu jezgru bilo potrebno čekati i do 15 minuta, a u regulaciji pješačkog prometa u jednom trenutku pomagala je i policija.

Brodom MSC Armonija doputovalo je 1.900 putnika, Costa Magica dovela je oko 3.000, Grand Celebration 1.600, Splendour of the Seas 1.700, Costa Franciosa 3.200 i Norwegian Jade 2.700 putnika.

U prvih sedam mjeseci brodovima na kružnim putovanjima posjetilo je Dubrovnik 100 tisuća putnika više nego u istom razdoblju prošle godine, što je povećanje za gotovo 30 posto, ističu u Lučkoj upravi Dubrovnik.

Vezani članci Policija, ilustracija Ne prestaje šokirati: Smijenjeni šef zadarske krim policije kršio prometne propise, odbio alkotest, vrijeđao kolege? Stavovi i potrošnja gostiju s kruzera (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Smatra ih se krivcima za gužve, a sada se zna i čime su oni nezadovoljni: ''Previše je ovih 'kineskih' suvenira''

>> VIDEO Olujno nevrijeme pogodilo Dubrovnik: Obilna kiša poplavila ulice

Kroz Grušku luku prošlo je oko 450 tisuća putnika, a zajedno s putnicima koji su prošli kroz staru gradsku luku taj broj iznosio je 540 tisuća pa će, ističu u dubrovačkoj Lučkoj upravi, ova godina biti rekordna kada je riječ o turistima s kružnih putovanja.

U Dubrovnik je prošle godine uplovilo 648 brodova na kružnim putovanjima koji su doveli više od milijun putnika. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook