Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Dubrovnik je uplovilo šest brodova na kružnim putovanjima, na kojima je doputovalo oko 15.000 turista, što je i najveći broj gostiju s kruzera koji su ove godine u jednom danu posjetili Dubrovnik.


Veliki broj turista izazvao je i velike gužve pa je tako za ulazak u dubrovačku povijesnu jezgru bilo potrebno čekati i do 15 minuta, a u regulaciji pješačkog prometa u jednom trenutku pomagala je i policija.

Brodom MSC Armonija doputovalo je 1.900 putnika, Costa Magica dovela je oko 3.000, Grand Celebration 1.600, Splendour of the Seas 1.700, Costa Franciosa 3.200 i Norwegian Jade 2.700 putnika.

U prvih sedam mjeseci brodovima na kružnim putovanjima posjetilo je Dubrovnik 100 tisuća putnika više nego u istom razdoblju prošle godine, što je povećanje za gotovo 30 posto, ističu u Lučkoj upravi Dubrovnik.

Vezani članci Policija, ilustracija Strašna tragedija u Otoku: Dijete stradalo u prometnoj nesreći, preminulo u bolnici Droga zaplijenjena u luci Ploče Policija objavila snimku akcije u Pločama: Među voćem našli 575 kilograma kokaina, bio je namijenjen stranom tržištu

>> VIDEO Olujno nevrijeme pogodilo Dubrovnik: Obilna kiša poplavila ulice

Kroz Grušku luku prošlo je oko 450 tisuća putnika, a zajedno s putnicima koji su prošli kroz staru gradsku luku taj broj iznosio je 540 tisuća pa će, ističu u dubrovačkoj Lučkoj upravi, ova godina biti rekordna kada je riječ o turistima s kružnih putovanja.

U Dubrovnik je prošle godine uplovilo 648 brodova na kružnim putovanjima koji su doveli više od milijun putnika. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook