U Dubrovnik je doputovalo šest kruzera. Veliki broj putnika izazvao je velike gužve u gradu, a osobito u povijesnoj jezgri gdje su ulazak regulirali redari.


Tako je s brodom Celebrity Silhouette doputovalo 2.800 putnika, Ruby Princess doveo je 3.500, Norwegian Jade 2.660 putnika, Grand Celebration 1.900, Costa Magica 3.500 putnika i MSC Armonija 2.200 putnika.

Vezani članci Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 4 Dubrovačke atrakcije puste su poput brojnih turističkih mjesta u Hrvatskoj, no cijene i dalje izazivaju pažnju javnosti Ograničavanje broja kruzera (Foto: Dnevnik.hr) Turistički dragulj iduće sezone povlači važan potez: "Moramo funkcionirati u neprirodnoj situaciji"

Brodom Celebrity Silhouette danas su stigli turisti homoseksualne orjentacije. Zbog vjetra brodovi se nisu mogli usidriti ispred stare gradske luke već su se svi našli na vezu između luke Gruž i otočića Dakse. Veliki broj putnika izazvao je velike gužve u gradu, a osobito u povijesnoj jezgri gdje su ulazak regulirali redari.

>> Usidreni na hrvatskoj obali: ONI su plijenili pažnju!

U protekloj 2012. godini u Dubrovnik je uplovilo 648 kruzera s nešto više od milijun putnika, a taj broj će u ovoj godini biti i veći. Samo u kolovozu Dubrovnik će posjetiti 168.236 putnika s brodova na kružnim putovanjima što je sedam posto više nego u kolovozu 2012. godine.

Po riječima ravnatelja Županijske lučke uprave Dubrovnik Željka Dadića u prvih sedam mjeseci kroz staru gradsku luku prošlo je 103.381 putnik s brodova na kružnim putovanjima, a lani je u isto vrijeme bilo 110.474 putnika. Razlog manjeg broja leži u činjenici da su u dijelu predsezone bile lošije vremenske prilike tako da brodovi nisu mogli pristajati na sidrište ispred stare gradske luke. Do kraja ove godine očekuje se dolazak oko 150 tisuća putnika kroz staru gradsku luku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook