Na hrvatskoj obali i ovo su se ljeto mogle vidjeti mnoge luksuzne jahte i kruzeri.


Tijekom ljetnih mjeseci objektive fotoaparata plijene luksuzne jahte i kruzeri koji su česti gosti naše obale.

Vezani članci Slika nije dostupna Plijen na luksuznoj jahti: Otkriven kokain vrijedan 620 milijuna kuna Slika nije dostupna Svadba na spektakularnoj jahti i proslava uz kumove Zepter i Ecclestone

Tako je u srpnju ispred dubrovačke stare jezgre bila usidrena luksuzna jahta Vertigo britanskog medijskog mogula Ruperta Murdocha. Jahta Vertigo prošle godine je proglašena za najbolju megajahtu po izboru World Superyacht Awards. Inače, 67-metarsku jahtu dizajnirao je poznati francuski dizajner Phillipe Briand, a cijena najma je 2 milijuna kuna za tjedan dana plovidbe. Murdoch je svojom jahtom i ranije ove godine uplovio i u rovinjsku luku, a prošle godine je bila prava senzacija u Puli.

Reverie

I jahta Reverie koja je u srpnju bila na vezu splitske luke plijenila je mnogo pažnje. Inače u njoj se nalaze pozlaćene pipe, toaleti obloženi zmijskom kožom, pizzeria, teretana, nekoliko lounge barova, frizerski salon, sauna i biblioteka, a samo jedan dan na njoj stoji pola milijuna kuna.

>> FOTO Luksuzna jahta usidrena u Splitu

Areti, joyMe, Adora

Krajem srpnja u splitsku se luku jahtom Areti usidrio i Igor Viktorovich Makarov. On je inače ruski poduzetnik, predsjednik odbora direktora Itera Oil and Gas Company Ltd, a bio je član SSSR Nacionalne biciklističke momčadi. Jahta JoyMe u vlasnistvu Philipa Zeptera, tijekom ljeta bila je usidrena u luku Pula. Među luksuznim jahtama na našoj je obali bila i jahta Adora.

Kruzeri

Česti su na našoj obali bili i kruzeri, poput Disney Magica u dubrovačkoj luci, ciparskog kruzera Thomson Majesty u šibenskoj luci te kruzeru Adonia u riječkoj luci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook