Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog obilnih kiša

U Dubrovniku potrebno prokuhati vodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilne kiše koja je padala prošle noći, na dubrovačkom području zamućeni su izvori rijeke Omble u Komolcu i Palate u Zatonu iznad propisanih vrijednosti pa se preporučuje da se voda prije pića istaloži i prokuha.

Tijekom dana u vodoopskrbnoj mreži na užem području grada Dubrovnika, Zatona, Orašca i Elafita očekuje se mutna voda koja ne udovoljava pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, priopćio je danas Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Povećani stupanj zamućenosti vode prirodna je pojava na krškom području i obično traje nekoliko dana. Voda se redovito klorira i zasad je mikrobiološki ispravna. Iako takva voda nije štetna za zdravlje, preporučuje se da se prije uporabe istaloži te da se nakon toga prokuha samo njezin bistri dio. Kako je navedeno u priopćenju, voda se može upotrebljavati za kuhanje, tuširanje, pranje zubi i ostale sanitarne potrebe. (Hina)

Pročitajte i ovo Razrušeni hoteli u Kuparima - 2 Besplatna reklama Najpopularniji youtuber svijeta posjetio razrušeni hotel u Kuparima: Video ima 80 milijuna pregleda Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene