Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog obilne kiše koja je padala prošle noći, na dubrovačkom području zamućeni su izvori rijeke Omble u Komolcu i Palate u Zatonu iznad propisanih vrijednosti pa se preporučuje da se voda prije pića istaloži i prokuha.


Tijekom dana u vodoopskrbnoj mreži na užem području grada Dubrovnika, Zatona, Orašca i Elafita očekuje se mutna voda koja ne udovoljava pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, priopćio je danas Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Povećani stupanj zamućenosti vode prirodna je pojava na krškom području i obično traje nekoliko dana. Voda se redovito klorira i zasad je mikrobiološki ispravna. Iako takva voda nije štetna za zdravlje, preporučuje se da se prije uporabe istaloži te da se nakon toga prokuha samo njezin bistri dio. Kako je navedeno u priopćenju, voda se može upotrebljavati za kuhanje, tuširanje, pranje zubi i ostale sanitarne potrebe. (Hina)

Vezani članci Ivan i Marika Kuprešak - 3 Snalaze se kako bi obavili osnovnu higijenu, veš peru kišnicom: Načelnik je dobio nove izbore, ali njima do kuća još nisu stigle vodovodne cijevi Gabrielle Union (Foto: Profimedia) Holivudska glumica tvrdi da nikad nije doživjela više mržnje nego u Dubrovniku, opisala je traumatično iskustvo na koje je reagirao i dubrovački gradonačelnik

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook