Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova TV u večerašnjem Dnevniku donosi sučeljavanje kandidata koji će se u drugom izbornom krugu boriti za poziciju gradonačelnika Osijeka.


Pod voditeljskom palicom Mislava Bage, sučelit će se Ivan Vrkić, koji je u prvom krugu dobio povjerenje 37,05 posto osječkih birača i Ivana Šojat, za koju je glasalo njih 17,17 posto.

Vezani članci Slika nije dostupna Kandidati za gradonačelnika Rijeke oko jednog su pitanja potpuno složni Slika nije dostupna Dnevnik Nove TV istražuje: Tko je favorit za osječkog gradonačelnika?

Prema istraživanju koje je Dnevnik Nove TV proveo na biralištima 21. svibnja, kada su birači upitani za koga bi glasovali u drugom krugu, u Osijeku je situacija vrlo izvjesna – Vrkić je u prednosti pred svojom protukandidatkinjom. Za njega bi glasalo 57,8 posto birača, dok bi Šojat dobila glasove 28,1 posto birača.

Zanimljivi su i rezultati koji pokazuju čije bi glasove osvojili: većina, odnosno 49,8 posto Mostovih birača priklonilo bi se Vrkiću, dok bi Šojat osvojila glasove njih 25,7 posto. Trenutačni gradonačelnik bi mogao računati i na većinu birača Dragana Vulina iz HDSSB-a, ili njih 39,5 posto, a njih 23,4 glasovalo bi za Ivanu Šojat. I većina birača Ante Đapića priklonilo bi se Vrkiću – njih 43,9 posto, a 25,8 posto bi svoj glas dalo Ivani Šojat.

„Osijekom može vladati samo onaj koji mu je spreman služiti. I ja sam za promjene, ali tko kaže da promjene mogu donijeti samo novi ljudi“, rekao je Vrkić na sučeljavanju na Novoj TV u travnju, dok je njegova protukandidatkinja Šojat poručila: „Moja generacija legice i lege, znate da je potrebno oživjeti Osijek i vratiti mu nadu i osmijeh. Nužno je okončati svađe, okružiti se idejama, krenuti u budućnost i vratiti Osijeku titulu maloga Beča koju itekako zaslužuje“.

Što će poručiti građanima Osijeka sada kad su ušli u drugi krug izborne utakmice, pratite večeras u Dnevniku Nove TV koji je na rasporedu u 19:15.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju