Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biraju se zastupnici

U dijaspori počeli izbori za EU parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok u Hrvatskoj traje izborna šutnja, u dijaspori su počeli izbori za 12 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu.

Najudaljenija birališta u Australiji i Novom Zelandu već su zatvorena, a od ranog jutra glasuje se i u Bosni i Hercegovini. U Hrvatskoj se birališta otvaraju sutra ujutro u 7 sati.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav" Sandra Benčić, Možemo! Parlamentarni izbori 2024. Benčić: ''Bit ćemo brana tome da desnica uđe u Vladu''

Nevladine udruge pozivaju birače da se informiraju gdje mogu glasovati. Naglašavaju da ovaj izbor predstavnika u europskom parlamentu uz povijesni ima i važan značaj i za svakodnevni život.

'Europski parlament ima veliku ulogu u donošenju proračuna. Oni mogu odbiti ili dodati neke od stavki neke od velikih područja financiranja a to onda opet ima direktno utjecaja na projekte ili nekakve razvojne momente koji će se financirati i u hrvatskoj. Dakle nije svejedno tko sjedi u europskom parlamentu', kazala je Višnja Škorić iz Gonga te dodala da je sve spremno za početak glasovanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene