Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se zahtjev za izručenjem

U Crnoj Gori uhićen osumnjičeni za ratni zločin u Baćinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorska policija uhitila je Marina Krivošića (45) iz Hrvatske Kostajnice kojega hrvatsko tužiteljstvo sumnjiči za sudjelovanje u ubojstvu 56 hrvatskih civila u selu Baćin 1991., doznaje se u MUP-u.

‘Zagrebački Ured Interpola dobio je obavijest crnogorskih kolega da je na temelju međunarodne tjeralice uhićen osumnjičenik za ratni zločin Marin Krivošić koji je sada u ekstradicijskom pritvoru’, potvrdio je glasnogovornik hrvatskog MUP-a Krunoslav Borovec. Dodao je da ne zna pojedinosti uhićenja Krivošića koji je, kako prenosi Tanjug, na temelju tjeralice zagrebačkog Ureda Interpola lišen slobode 5. lipnja na graničnom prelazu između Trebinja i Herceg Novog, dok je automobilom išao s ocem iz Republike Srpske u Crnu Goru. Krivošiću je određen ekstradicijski pritvor i nalazi se u zatvor Spuž nedaleko od Podgorice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zločini u Dubrovniku? Istraga protiv pilota JNA zbog zločina 1991. godine Slika nije dostupna Crna Gora: Šestorica optužena za mučenje hrvatskih ratnih zarobljenika

Crnogorske vlasti sada čekaju zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa za njegovim izručenjem. Krivošić, po zanimanju bravar, tvrdi da nema nikakve veze sa zločinom u Baćinu. Protiv njega i još 14 bivših pripadnika srpskih paravojnih postrojbi sisački Županijski sud je sredinom prosinca 2006. pokrenuo istragu zbog ratnog zločina nad 56 hrvatskih civila iz Hrvatske Dubice, Cerovljana i Baćina. Civili, uglavnom starci, ubijeni su hicima iz automatskog vatrenog oružja na Skelištu kod Baćina u listopadu 1991., a njihovi posmrtni ostatci ekshumirani su 1997.

Masovna grobnica u Baćinu je nakon Ovčare druga najveća masovna grobnica u Hrvatskoj. Krivošić je treći Srbin iz Hrvatske koji je uhićen u Crnoj Gori na osnovu međunarodne tjeralice koju je raspisala Hrvatska. Prvo je u studenome prošle godine uhićen Stanko Kovačević (41) iz Ervenika kod Knina koji je u veljači ove godine i izručen Hrvatskoj, gdje je pravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog sudjelovanja u likvidaciji hrvatske obitelji Čengić iz Ervenika.

U Baru je u ožujku ove godine uhićen Nikola Munjes iz Korlata kod Benkovaca kojega je 1995. zadarski Županijski sud u odsutnosti osudio na devet godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civila počinjenog u Perušiću. Munjes je još u ekstradicijskom pritvoru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene