Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđena optužnica

U centru su znali za zlostavljanje djece, ali nitko nije ništa učinio?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca su proživjela pakao silovanja i prostitucije, a neka nisu cijepljena. U jednom slučaju osuđeni otac uzeo je kćer od skrbnika.

Potvrđena je optužnica protiv bivše ravnateljice Sanje Turčinović i tri djelatnice brodskog Centra za socijalnu skrb, kojima će uskoro početi suđenje pred vijećem Općinskog suda u Osijeku.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 8 potresna priča Provjereno donosi uznemirujuću snimku razgovora djelatnice socijalne skrbi i djeteta: ''Može se dogoditi da te smjeste u nekakav dom...''

Bivšu ravnateljicu tereti se da od srpnja 2010. do listopada 2012. nije pravilno vodila ni kontrolirala stručni rad ispostave u Odjelu za djecu, mlade i obitelj. Nisu donesene odluke koje bi zaštitile djecu. Propušteno je redovito cijepljenje i zdravstveni pregledi još dvoje djece, a maloljetnicu je otac seksualno zlostavljao. Ravnateljicu se tereti da je zbog njezinih propusta došlo i do podvođenja dviju maloljetnica, u kojem je sudjelovala i njihova starija sestra. Taj je slučaj kasnije 'pao' na sudu jer su oštećene djevojčice s mentalnom retardacijom stalno mijenjale iskaz i nije se moglo dokazati podvođenje i zlostavljanje.

 VIDEO Uhitili pedofila: Mjesecima seksualno uznemiravao djevojčice u autobusu

Socijalnu radnicu Ružicu Galista tereti se da nije ništa učinila u slučaju problematičnog oca koji nije skrbio za svoje djevojčice. Anku Bogdanović tereti se da nije poduzela mjere da zaštiti djecu iako je znala da izvanbračni supružnici zajedno s troje djece žive u neprimjerenim uvjetima, bez struje i vode. Blaženku Grgić tereti se da je znala da je otac S. D., koji je kasnije osuđen na 5 godina i mjesec dana zatvora, od skrbnika preuzeo kćeri, i to prije nego što je rješenje o prestanku skrbništva postalo pravomoćno. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene