Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cure detalji napada

Sumnja se na terorizam: U Bruxellesu jedan policajac izboden nasmrt, drugi je u bolnici

U Bruxellesu napadnuta dva policajca
U Bruxellesu napadnuta dva policajca Reuters
Aktualno Galerija U Bruxellesu ubijen policjac U Bruxellesu ubijen policjac Foto: Afp U Bruxellesu napadnuta dva policajca U Bruxellesu napadnuta dva policajca Foto: Afp Bruxelles Bruxelles Foto: Afp Bruxelles Bruxelles Foto: Afp +1 Policija u Bruxellesu Galerija 1/6 >>
U četvrtak navečer u Bruxellesu je ubijen policajac, a drugi je teško ozlijeđen i nalazi se na odjelu intenzivne njege. Napadač je ubijen, a policija sumnja na terorizam.

Belgijsko savezno tužiteljstvo priopćilo je da su dva policajca bila meta napada u blizini kolodvora Bruxelles North. Ubijeni policajac imao je između 25 i 30 godina, a napadač ga je ubo u vrat. Drugi policajac nalazi se u bolnici na odjelu intenzivne njege, javljaju lokalni mediji.

Napadnuti policajci uspjeli su pozvati upomoć kolege te su oni ubili napadača. Upucali su ga u noge i trbuh, javlja HLN.be.

Pravosudni dužnosnik rekao je za Associated Press da postoji sumnja na teroristički napad te je otvorena istraga, prenosi Sky News.

U Bruxellesu napadnuta dva policajca U Bruxellesu napadnuta dva policajca (Foto: Afp)

Zbog očevida je zatvoreno nekoliko ulica, a lokalni mediji navode da je napadač ranije u četvrtak došao u policijsku postaju u Everu i najavio napad. Policija ga je tada ispitala i pustila.

Napad su komentirali gradonačelnik Bruxellesa i ministrica unutarnjih poslova.

"Strašna drama večeras u Bruxellesu. Mi smo solidarni s policijskim snagama. Policija nas štiti, ali i ona mora biti zaštićena. U mislima sam s njihovim obiteljima i kolegama", objavio je gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close.

 

 

"Strašne vijesti. U mislima sam prije svega uz obitelj stradalog i pripadnike policije. Pomno pratim situaciju i u bliskom sam kontaktu s gradonačelnikom, načelnikom policije i sigurnosnim službama. Ovo nasilje nad našim narodom je neprihvatljivo", napisala je ministrica Annelies Verlinden na Twitteru.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene