U četvrtak navečer u Bruxellesu je ubijen policajac, a drugi je teško ozlijeđen i nalazi se na odjelu intenzivne njege. Napadač je ubijen, a policija sumnja na terorizam.

Galerija U Bruxellesu ubijen policjac U Bruxellesu napadnuta dva policajca Bruxelles +2 Bruxelles

Belgijsko savezno tužiteljstvo priopćilo je da su dva policajca bila meta napada u blizini kolodvora Bruxelles North. Ubijeni policajac imao je između 25 i 30 godina, a napadač ga je ubo u vrat. Drugi policajac nalazi se u bolnici na odjelu intenzivne njege, javljaju lokalni mediji.

Napadnuti policajci uspjeli su pozvati upomoć kolege te su oni ubili napadača. Upucali su ga u noge i trbuh, javlja HLN.be.

Pravosudni dužnosnik rekao je za Associated Press da postoji sumnja na teroristički napad te je otvorena istraga, prenosi Sky News.

U Bruxellesu napadnuta dva policajca U Bruxellesu napadnuta dva policajca (Foto: Afp)

Zbog očevida je zatvoreno nekoliko ulica, a lokalni mediji navode da je napadač ranije u četvrtak došao u policijsku postaju u Everu i najavio napad. Policija ga je tada ispitala i pustila.

Napad su komentirali gradonačelnik Bruxellesa i ministrica unutarnjih poslova.

"Strašna drama večeras u Bruxellesu. Mi smo solidarni s policijskim snagama. Policija nas štiti, ali i ona mora biti zaštićena. U mislima sam s njihovim obiteljima i kolegama", objavio je gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close.

 

 

"Strašne vijesti. U mislima sam prije svega uz obitelj stradalog i pripadnike policije. Pomno pratim situaciju i u bliskom sam kontaktu s gradonačelnikom, načelnikom policije i sigurnosnim službama. Ovo nasilje nad našim narodom je neprihvatljivo", napisala je ministrica Annelies Verlinden na Twitteru.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju