Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do rujna svi radovi gotovi

Kerum otvorio promet zapadnom obalom Rive

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željko Kerum danas je otvorio promet na preuređenoj zapadnoj obali Rive koji je mjesecima bio zatvoren zbog obnoviteljskih građevinskih radova na tom dijelu obale.

Obraćajući se nazočnima Kerum je istaknuo kako će do rujna ove godine biti završeni cjelokupni radovi obnove zapadne obale. ‘Bilo je mnogo svakakvih priča i kočenja ovog projekta koji je star 57 godina ali ga se dosad nije napravilo. Drago mi je da je taj projekt napravljen za vrijeme naše vlasti’, kazao je Kerum. Kerum je priznao da prometnica ima i pogrešaka, ‘primjerice previsoki su ležeći policajci što može otežavati kretanje autobusa ili vozila, ali to se može popraviti’.

Izrazivši nadu kako se ubuduće neće više kočiti projekt ‘zapadna obala’, Kerum je istaknuo kako se već sada spominje da se neće dopustiti vezanje brodova, odnosno jahti na zapadnom, to jest obnovljenom dijelu Rive. U tom dijelu Rive iskopali smo dubinu gaza šest metara kako bi se moglo vezati jahte do 100 metara dužine, a njihovi vlasnici imaju mogućnost pristupa kopnu i odlaska u obližnju gradsku jezgru gdje će trošiti novac, rekao je Kerum.

On je istaknuo kako je njegova zamisao da se splitska gradska luka pretvori u luku nautičkog turizma, dok bi se za pristajanje trajekata i kruzera izgradili vezovi kod obližnjeg Katalinića briga. ‘Pretvaranjem Gradske luke u nautičku luku Split u snažan nautički centar za velike jahte a to bi pridonijelo i gospodarskom razvitku Splita jer bi vlasnici jahti mogli i ulagati u Split’, smatra Kerum. Izrazio je nadu kako će vlada poduprijeti njegovu zamisao o pretvaranju splitske gradske u nautičku luku.

Odgovarajući na novinarska pitanja Kerum je istaknuo kako je raspisan natječaj i za preuređenje istočne obale Rive, gdje su smješteni autobusni i željeznički kolodvor, ali da će procedura za početak obnoviteljskih radova trajati duže nego za preuređenje zapadne obale, jer na istočnom dijelu obale postoje privatni vlasnici imovine s kojima će trebati tražiti rješenje.

Na upit kako komentira primjedbe građana da na preuređenoj prometnici zapadne obale više nema parking mjesta za vozila, Kerum je rekao da u hotelu Marjan (u njegovu vlasništvu), na zapadnom dijelu Rive, postoji garaža od 12.000 metara četvornih površine.‘U Splitu postoji navika neplaćanja parkiranja vozila, a u drugim gradovima to nije slučaj’, kazao je Kerum.

Nakon svečanog otvaranja prometnice gradski vijećnici koju su nazočili svečanosti vratili su se u obližnju zgradu Banovine i nastavili tematsku sjednicu Gradskog vijeća posvećenu Hajduku. (Hina)

Pročitajte i ovo Uhićeni Splićanin imao je i dva vuka (ilustracija) Užas u Dalmaciji Uhićen Splićanin koji je držao 67 pasa i dva vuka: Životinje su bile ozlijeđene, u boli... Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene