Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HSLS za ukidanje obvezne članarine

Bačić nakon sastanka vladajućih: "Dario Hrebak je na sastanku raspravljao o HGK i zadovoljan je"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Banskim dvorima sastala se vladajuća većina.

Nakon sastanka izjavu za medije dao je HDZ-ov Branko Bačić.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

Kazao je kako je bilo više točaka dnevnog reda i naglasio da nije bilo onih koje bi izazivale prijepore. Jedna od točaka bila je vezana za novi zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori.

"Ministarstvo gospodarstva će krenuti u izradu novog Zakona o HGK, i govorili smo o tome na tragu našeg zaključka kojeg smo u petak donijeli u Saboru, govorili smo o onim osnovnim načelima na kojima će se zakon temeljiti i u kojem bi pravcu išla reorganizacija Hrvatske gospodarske komore", rekao je.

Rekao je kako je zajednički stav vladajuće koalicije svodi na postupuno ukidanje članarine za male tvrtke i male poduzetnike.

"Prag koji bi predstavljao ukidanje članarine još ćemo utvrditi, koja bi to bila visina prihoda. Za velike poduzetnike bi isto išli rasterećenju i smanjivanju članarine", rekao je Bačić i dodao da se govorilo i o okretanju Komore tržištu, boljem korištenju EU fondova te boljoj suradnji Komore i obrazovnog i zdravstvenog sustava.

"To je jedan okvir na temelju kojeg će Ministarstvo gospodatsrva pripremiti zakon i cilj je da najkasnije do početka svibnja uđe u javnu raspravu", rekao je Bačić.

Na pitanje novinara kako to da su neki članovi vladajuće koalicije promijenili mišljenje, Bačić kaže kako koalicija nije stranka.

"Mi razgovaramo. Imamo o određenim pitanjima različita stajališta, ali je bitno ono što na kraju dogovorimo. Mi sada gradimo poziciju koja će omogućiti taj oblik i funkcioniranje Komore", kazao je.

Govoreći o stavu HSLS-a koji se zalagao za potpuno ukidanje obveznog članstva u HKG, Bačić je rekao kako će naći zajednički jezik.

"Gospodin Hrebak je bio na sastanku, raspravljao je i zadovoljan je onim što sam vam iznio. A kada pred nama bude nacrt zakona imate ćemo više informacija", poručio je Bačić.
 

Na posljednjem koalicijskom sastanku dogovoreno je da će se do kraja proljetnog zasjedanja predložiti reforma sustava Hrvatske gospodarske reforme, a premijer Andrej Plenković tada se žestoko obrušio na oporbu poručivši da je suradnja s Mostom nešto najgore što se nekome može dogoditi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene