Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'10 sekundi za miran san'

VIDEO: Ministar Milinović cijepio cijelu obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Darko Milinović cijepio se u rodnom Gospiću protiv svinjske gripe, u akciji koju je sam nazvao '10 sekundi za miran san'.

Nakon što je sam cijepljen, u Zavodu za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, ministar je osobno cijepio cijelu svoju obitelj, roditelje, suprugu, te dvije kćeri.

Pročitajte i ovo Ilustracija respiratorne infekcije Počelo cijepljenje protiv gripe, doznajte za koga je besplatno Cijepljenje protiv gripe - 4 Sezona pred vratima Počinje cijepljenje protiv gripe, pogledajte za koga je besplatno: "Molimo pacijente da se najave telefonom ili mailom"

U Gospiću je za vrijeme jutrošnjeg cijepljenja nastala prava gužva, a osim ministrove obitelji na cijepljenje je došlo i nekoliko desetaka članova mladeži gospićkog HDZ-a. Zajedno s ministrom cijepili su se državni tajnik Dražen Jurković, ličko-senjski župan Milan Jurković, gospićki gardonačelnik Milan Kolić. Ministar je osobno cijepio i 82-godišnju babicu koja ga je porodila.

Ministar je apelirao na zdravstvene zavode da organiziraju slične akcije, te liječnicima poručio da ne bacaju višak cjepiva već da prikupe po deset pacijenata i tada izvrše cijepljenje.

'Zabrinut sam malim odazivom građana na cijepljenje protiv pandemijske gripe H1N1 stoga sam se danas odlučio cijepiti', izjavio je Milinović sudjelujući u javnozdravstvenoj kampanji za promociju cijepljenja protiv tzv. svinjske gripe.

'Cijepljenjem želim jasno dati do znanja hrvatskoj javnosti da je ovo cjepivo sigurno i da je ono najbolja zaštita za novu pandemijsku gripu od koje je do danas u Hrvatskoj blizu 50.000 oboljelih i više od 20 smrtnih slučajeva', rekao je Milinović dodavši da oni koji pozivaju građane da se ne cijepe šire dezinformacije.

Zabrinjavajućim je ocijenio podatak da su oboljeli mlađe životne dobi koji do sada nisu imali nikakvih kroničnih bolesti.

>> Kamo će Hrvatska s neiskorištenim cjepivom?

>> 'Milinović se trebao prvi cijepiti protiv tzv. svinjske gripe'

>> 'Kontraindikacija cjepiva protiv H1N1 je alergija na jaja'

Uputivši slogan 'Deset sekundi za miran san', pohvalio je akciju Zavoda u Gospiću i pozvao sve građane Republike Hrvatske da se cijepe čime će se smanjiti mortalitet.

'Ministar se cijepi ne zato što su me u tisku prozvali građani ili Spomenka Abveršek (predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi) nego zato što su ukinuti prioriteti, a to sam izjavio i prije', rekao je Milinović.

Na cijepljenje su dovedeni i i korisnici gospićkog Doma za stare, koji pripadaju kritičnoj skupini. Mnogi su od njih rekli kako ne znaju što je svinjska gripa, ali se se 'za svaki slučaj došli cijepiti'.

Ministar Milinović je novinarima također izjavio da je jučer razgovarao i s premijerkom Jadrankom Kosor koja će se cijepiti početkom slijedećeg tjedna kada joj dozvole svakodnevne obveze. (D.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene