Zaprimljeno 9.864 tražbina u Agrokoru (Foto: Agrokor)
Zaprimljeno 9.864 tražbina u Agrokoru (Foto: Agrokor)

Završio je prvi dio procesa prijave tražbina u Agrokoru - u proteklom razdoblju zaprimljeno ih je ukupno 9.864.


„U proteklom razdoblju zaprimljeno je ukupno 9.864 tražbina. Do sada je zaprimljeno 8.038 pošiljaka od kojih veliki broj sadrži i nekoliko prijava tražbina. U procesu prijave sudjelovao je veliki broj vjerovnika koji su svoje tražbine prijavljivali sukladno zadanim procedurama i obrascima, a mnogi od njih nakon usklađivanja svake pojedine tražbine sa društvima Agrokor koncerna koja su obuhvaćena postupkom izvanredne uprave. Dodatne prijave tražbina za društva za koja je rok prijave do 9. lipnja 2017. očekuju se u ovom tjednu ukoliko su poslane poštom ili nekom drugom kurirskom službom, a nose adekvatan datum slanja.“ rekla je Marta Bogdanić, izvršna direktorica u Agrokoru.

Sve pristigle prijave se urudžbiraju, skeniraju i digitaliziraju kao priprema za njihovu daljnju obradu i provjeru s kompanijama, a na ovom procesu trenutno radi tim od pedesetak ljudi.

Dodatno se očekuje još i pristizanje prijava za povezana i ovisna društva navedena u dopuni rješenja Trgovačkog suda, a rok za ove prijave istječe 20. lipnja 2017.