Potres oštetio zgradu Vlade i Katedralu
Potres oštetio zgradu Vlade i Katedralu Foto: Pixsell

Šest potresa bilo je magnitude od 3 do 4 stupnja, jedan je bio na granici od pet, a onaj prvi i najrazorniji bio je 5,5 stupnjeva.


Od prvog potresa magnitude 5,5 stupnjeva po Richteru, koji je pogodio Zagreb i širu okolicu u nedjelju ujutro u 6:24, do ponoći u ponedjeljak hrvatska Seizmološka služba zabilježila je ukupno 74 podrhtavanja tla, vidljivo je iz grafikona objavljenih na službenom profilu na Twitteru.

Vezani članci Performans Renata Peteka u središtu Zagreba Performans gradskog zastupnika: "Ovo je važan trenutak" Žuta naljepnica Što je s obnovom kuća koje su nakon potresa dobile žutu naljepnicu? ''Prošla su dva mjeseca, a stanje je isto kao prvi dan''

Većina potresa, njih 42, bili su magnitude do 2 stupnja po Richteru. Još 23 zabilježena podrhtavanja tla bila su u rasponu od 2 do 3 stupnja, šest potresa bilo je magnitude od 3 do 4 stupnja, jedan je bio na granici od pet, a onaj prvi i najrazorniji bio je 5,5 stupnjeva.

Posljednji potres koji su osjetili građani Zagreba i okolice dogodio se u ponedjeljak u 20:49. Bio je magnitude 2,7 stupnjeva prema Richteru s epicentrom nedaleko od Markuševca, gdje je intenzitet bio 3 do 4 stupnja Mercallijeve ljestvice.

(Hina)