Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća akcija policije

U 24 sata zabilježeno 2185 prekršaja, evo gdje ih je bilo najviše!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija je provedena na temelju Plana aktivnosti TISPOL-a, a cilj je osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače.

Neprilagođena i nepropisna brzina među najčešćim su prekršajima vozača u Republici Hrvatskoj, pokazali su rezultati 24-satnog nadzora brzine, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Iz minute u minutu UŽIVO Procurile prve informacije o vještačenju mobitela majke nestale Danke: "Na dan nestanka obrisala je puno poruka i poziva" Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora

Akcija nadzora brzine kretanja vozila završila je jutros u 6 sati, a započela je dan ranije, odnosno 16. travnja u 6 sati na području cijele Hrvatske. U 24 sata zabilježeno je 2.185 prekršaja, a najviše u većim policijskim upravama: PU primorsko-goranskoj, PU osječko-baranjskoj, PU splitsko-dalmatinskoj te PU zagrebačkoj.

Rekorder rekordera je PU zagrebačka koja je zabilježila 470 prekršaja, nakon nje slijedi PU splitsko-dalmatinska sa 238 prekršaja, zatim PU primorsko-goranska gdje je u 24 sata zabilježeno 125 prekršaja, dok je u osječko-baranjska PU imala 175 prometnih prekrašaja.

U te četiri županije ukupan broj prekršaja vozača iznosi 1 008.

Horor u Zagrebu: Čistili smeće, pronašli kostur!

Ovo je prva 24-satna akcija koja se provodila istovremeno u 21 državi članici Europske unije te dvije države izvan EU. Prema preliminarnim podacima TISPOL-a (mreže prometnih policija država Europske unije), u državama koje su sudjelovale u akciji zabilježen je 122.581 prekršaj prekoračenja brzine.

Akcija je provedena na temelju Plana aktivnosti TISPOL-a, a cilj je osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače.

Ovakve i slične akcije provodit će se i nadalje, uz ranije najave kako bi se što veći broj vozača naveo na poštivanje ograničenja brzine, a u cilju zaštite njihova i života svih ostalih sudionika u prometu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene