Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 2016. GODINI

U nesrećama s poginulima sudjelovalo 307 vozila, 24 ih nije bilo osigurano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranja predstavljena je kampanja "Stop neosiguranim vozilima" na kojoj su objavljeni podaci o broju prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima u ovoj godini.

U prvih devet mjeseci 2016. godine zabilježeno je 11.227 prekršaja upravljanja vozilima koja su bila tehnički nepregledana, neregistrirana i neosigurana, rekao je Josip Mataija, v.d. voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova, na predstavljanju kampanje "Stop neosiguranim vozilima" u utorak. 

Pročitajte i ovo Žrtve u prometu - 2 Na dnu EU-a "Broj mladih, poginulih u prometu je veličine Bjelovara": Zastrašujuća statistika poginulih na prometnicama Savjeti i pravila kako se postaviti u slučaju prometne nesreće Pokrovitelj Osiguraj me Treba li micati auto s ceste u slučaju nesreće? Mnogi se dvoume oko ovog važnog pravila

Prema podaicma MUP-a u nesrećama s poginulim osobama dosad je sudjelovalo 307 vozila, od čega ih je 24 (7,8 posto) bilo neosigurano

Na skupu kojeg je organizirao Hrvatski ured za osiguranja (HUO) moglo se čuti da neregistrirana i neosigurana vozila ugrožavaju opće stanje sigurnosti prometa i izazivaju velike materijalne gubitke građana.

Takva su vozila često tehnički neispravna, a posljedice prometnih nesreća u većini slučajeva su teže nego one s tehnički pregledanim, registriranim i osiguranim vozilima.

Ukoliko vozač neosiguranog vozila uzrokuje prometnu nesreću u kojoj nastaje velika šteta, HUO isplaćuje svim oštećenim osobama odgovarajuće iznose naknade štete. HUO ima zakonsko pravo potraživati naknadu cjelokupno isplaćenog iznosa štete uvećanog za eventualne troškove i kamate od vlasnika odnosno vozača neosiguranog vozila. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene