Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očitovanje tvrtke Siemens

'Ponosni smo na visoku razinu etičnosti u Siemensu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siemens je reagirao na izjavu bivšeg ministra.

Zbog navoda bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka o putovanju delagacije u Dansku u čijem je kontekstu spomenuo i tvrtku Siemens, oglasila se i ta tvrtka.

Pročitajte i ovo Danska zastava Pod pritiskom Zapovjednik danske vojske dao ostavku Mette Frederiksen pozvala i druge da to učine Danska premijerka: "Svu artiljeriju koju imamo poslat ćemo Ukrajini"

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

'Ponosni smo na visoku razinu etičnosti ugrađenu u svakodnevno poslovanje Siemensa.

Transparentno poslovanje je temeljno načelo našeg rada. Kako bismo osigurali potpunu transparentnost, implementirali smo Compliance program koji je temelj naše korporativne odgovornosti. Osnovna načela Compliance programa bave se najvažnijim odredbama antikorupcijskog zakona te se primjenjuju širom svijeta na zaposlenike Siemensa i njegovih povezanih poduzeća, dobavljače, partnere i druge s kojima poslujemo. Na taj način pridonosimo i stanju na tržištu jer od svih zahtijevamo da se ponašaju etično i djeluju u potpunosti sukladno zakonskim odredbama.

S obzirom na nedavne napise u medijima koristimo ovu priliku da istaknemo kako Siemens nije snosio troškove puta niti boravka u Danskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji predstavnicima Hrvatske energetske regulatorne agencije, Ministarstva gospodarstva, HEP toplinarstva ili bilo koje druge javne tvrtke te s predmetnim navodima nema nikakve veze. Siemens će nastaviti etično poslovati i zahtijevati isto od svojih partnera. Činimo sve da podržimo borbu protiv korupcije, pa i time što podržavamo projekte koji se bave temom borbe protiv korupcije.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene