Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POBJEDA ILI DEBAKL?

Tužiteljica koja trenutno u rukama drži cijeli Agrokor oglasila se o odluci suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Odluku da dokumentacija koja je u spisu takva da sam utjecaj na svjedoke nije odlučan ne bih nazvala debaklom. Može se to i na drugi način protumačiti", kazala je Sani Ljubičić.

Sani Ljubičić, zagrebačka županijska državna odvjetnica, na pitanje doživljava li ovu odluku suda, koji nije prihvatio istražni zatvor za osumnjičene u akciji Agrokor, izuzev za Ivicu Todorića, kao svojevrsni debakl tužiteljstva odgovorila je: "Ne bih se baš o tome izrazila na takav način. Odluku da dokumentacija koja je u spisu takva da sam utjecaj na svjedoke nije odlučan ne bih nazvala debaklom. Može se to i na drugi način protumačiti."

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Potpuni debakl u slučaju Agrokora: "Otvara se novi problem, a DORH je Todorića trebao pitati ključno pitanje vezano za rusku banku"

Na pitanje kako to da nisu određene mjere opreza, kazala je: "Ponavljam, dokumentacija u spisu je ta koja govori puno, to je i argumentacija suda vjerojatno."

Na pitanje reporterke Nove TV Josipe Krajinović kako će se postaviti prema Ivici Todoriću, s obzirom da je trenutno nedostupan, kazala je: "Sukladno zakonu. To je sada u rukama suda, koji je odredio istražni zatvor, i daljnje procedure idu sukladno tome." Dodala je kako se, ovisno o situaciji, izdaje ili europski uhidbeni nalog ili tjeralica, a što ovisi o informacijama o tome gdje se osoba nalazi. Tjeralica se, pojasnila je, raspisuje u trenutku kada se za to steknu zakonski uvjeti.

Istaknula je i da se radi o šteti većoj od milijardu kuna, a na pitanje hoće li doći do blokade imovine, odgovorila je: "Kada se za to steknu zakonski uvjeti." Cjelovitu izjavu pogledajte u priloženom videu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene