Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zbog nepoštivanja suda

Tužitelj zatražio novčanu kaznu za Florence Hartmann

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužitelj Bruce MacFarlane zatražio je u petak u den Haagu da se nekadašnja glasnogovornica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju novčano kazni svotom od sedam do 15.000 eura zbog nepoštivanja suda jer je objavila tajne podatke.

'Svota od 7 do 15.000 eura bila bi potpuno primjerena i sukladna prethodnim odlukama suda', rekao je MacFarlane zadnjeg dana suđenja bivšoj glasnogovornici Florence Hartmann. 'Kazna zatvora bila bi apsolutno neopravdana', istaknuo je tužitelj. MacFarlane je vanjski tužitelj kojega je sud angažirao za predmet Hartmann jer je ICTY zaključio da su haški tužitelji u sukobu interesa s obzirom da se postupak vodi protiv bivše glasnogovornice tužiteljstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog zahtjeva obrane ICTY: Odgođeno suđenje Florence Hartmann Slika nije dostupna Florence Hartmann odbila se izjasniti o krivnji

>> Suđenje Florence Hartmann u siječnju sljedeće godine

Kazna zbog nepoštivanja suda

Suđenje je počelo 17. lipnja, a optužnica tereti 46-godišnju Hartmann, za nepoštivanje suda zbog objave podataka iz tajnih odluka Žalbenog vijeća Haškog suda u predmetu 'Milošević'. Nekad novinarka francuskog lista Le Monde, Hartmann je objavila tajne podatke u rujnu 2007., u svojoj knjizi 'Mir i kazna' i u članku 'Prikriveni ključni dokazi o genocidu' koji je u siječnju 2008. objavio Bosanski institut. Hartmann je bila glasnogovornica ICTY-jeva tužiteljstva od 1999. do 2006. Pravila Haškog suda predviđaju kaznu do sedam godina zatvora i/ili novčanu kaznu do 100.000 eura za nepoštivanje suda. (Hina)

Je li Florence Hartmann zaslužila kaznu?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene