Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema riječima biologinje iz Centra za oporavak morskih kornjača Aquarium Karin Gobić, kornjača je bila u izuzetno lošem stanju, pothlađena i narušenog imunološkog sustava.


Kornjača Melita, teška nešto manje od 100 kilograma, uginula je u utorak u pulskom Centru za oporavak morskih kornjača Aquarium gdje je u ponedjeljak navečer, u 23 sata, bila dopremljena iz Zadra.

Vezani članci Slika nije dostupna Upoznajte Kiki, novu stanovnicu NP Brijuni! Slika nije dostupna Studenti Ekonomije na Facebooku imaju sliku iz Dnevnika Nove TV

Kornjača, glavata želva, nasukala se na obali između Karina i Prigrade pored Zadra. Ogromnu životinju uspjelo je podići osmero ljudi, no nisu je odnijeli u veterinarsku ambulantu jer ne bi prošla kroz vrata.

Veterinari su je nakon spašavanja zbrinuli i utoplili, ustanovili da ima najmanje stotinu godina te joj nadjenuli ime Melita.

Prema riječima biologinje iz Centra za oporavak morskih kornjača Aquarium Karin Gobić, kornjača je bila u izuzetno lošem stanju, pothlađena i narušenog imunološkog sustava. Kazala je i kako sa svojih 95 centimetara spada među najveće primjerke kakve se rijetko viđaju u Jadranu. (Hina)