Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Ivi Sanaderu

Turudić Ježiću: Gdje je novac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je svjedočenjem Roberta Ježića nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u predmetu Ina-MOL na zagrebačkom Županijskom sudu.

Sudac istrage u predmetu Ina-MOL, Ivan Turudić, direktno je upitao svjedoka Roberta Ježića gdje se nalazi spornih 5 milijuna eura koji su postali predmetom rasprave. 'Novac je na računu DIOKI-ja', odgovorio je na sučevo pitanje Ježić na što je sudac postavio pitanje o vlasništvu tvrtke DIOKI. 'Ja sam stopostotni vlasnik tvrtke, a sjedište joj je u Švicarskoj', odgovorio je svjedok.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahtjev obrane Idući tjedan odluka o Turudićevom izuzeću Slika nije dostupna 'Rješavanje u tijeku' PROVJERILI SMO Postoji li mogućnost puštanja na slobodu Ive Sanadera?

>> Svjedok na suđenju Sanaderu: Svi su se poslovi dogovarali preko Fimi medije

Sudac Turudić rekao je svjedoku kako u najkraćem mogućem roku mora prebaciti 5 milijuna eura sa svog računa na račun Županijskog suda. 'Ovo vam nije upozorenj, ovo morate stvarno napraviti u roku od 30 dana', rekao je sudac Turudić.

Sudac je zabranio pitanje Sanaderovog branitelja Čede Prodanovića kojeg je interesiralo da li su sredstva na računu u Švicarskoj slobodna ili se njima zbog nekog razloga ne može raspolagati.

Nakon stanke sud bi trebao odlučiti o novim dokaznim prijedlozima obrane i optužbe, a za 8. studenoga predviđeno je svjedočenje video linkom iz Švicarske direktora jedne od Ježićevih tamošnjih tvrtki Stephana Hurlimanna koji je u dva navrata odbio doći svjedočiti u Zagreb, objasnivši kako ostaje kod svog iskaza iz istrage. On je kao i njegov šef Ježić u istrazi posvjedočio da je pet milijuna eura na računu njihove tvrtke dio mita za Sanadera.

Dan nakon Hurlimanna trebao bi svjedočiti Pal Kara iz Mađarske, a 12. studenog očekuje se početak iznošenje Sanaderove obrane i završnih govora optužbe i obrane.

Izricanje nepravomoćne presude Sanaderu u slučuju Hypo i Ina-Mol predviđeno je za 16. studenoga. Bivši premijer je u slučaju Hypo optužen za ratno profiterstvo jer je kao zamjenik ministra vanjskih poslova sredinom 90-ih primio proviziju od Hypo banke. U slučaju Ina-Mol Sanader tvrdi da deset milijuna eura nije bio Mol-ov mito već novac ruskog poduzetnika Mihaila Gucerieva za lobiranje za projekt Družba Adria, što je Guceriev u svom svjedočenju na Županijskom sudu i potvrdio. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene