Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate turističkog prometa. Ostvareno je pet posto više dolazaka, a najbrojniji su turisti iz Njemačke.


U prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je pet posto više dolazaka i noćenja nego lani, a porast ostvarenog broja noćenja zabilježen je u svim jadranskim županijama i u Gradu Zagrebu, objavilo je ministarstvo turizma.

Vezani članci Veljko Ostojić Mogu li dobre turističke najave za rujan pasti u vodu ako odemo u crveno? "Najsigurnija smo destinacija na Mediteranu" Turisti u Rovinju Rat za goste i kupce: Svađe i tučnjave od sjevera do juga, a turista ima dovoljno za sve. Lučki kapetan ima savjet za smirivanje situacije

Najbrojniji su bili turisti iz Njemačke, koji su ostvarili četvrtinu ukupnog turističkog prometa, a među najbrojnijima bili su i gosti iz Austrije, Slovenije, Češke, Italije, Velike Britanije, Poljske, Francuske, Nizozemske i Rusije.

Ministar turizma Veljko Ostojić rekao je kako se ove godine očekuje ponavljanje prošlogodišnjeg broja dolazaka i noćenja, uz rast prihoda od turizma od 3 do 5 posto.

>> Cilj je prikupiti 7 milijardi eura, očekujemo rekordnu posezonu

Strani su turisti ostvarili tri milijuna dolazaka (što je osam posto više) i 13 milijuna noćenja (sedam posto više).
'Posebno me veseli rast broj dolazaka i noćenja turista iz Njemačke, našeg najvećeg emitivnog tržišta, koji već nekoliko godina čine najveći udio u ukupnom turističkom prometu Hrvatske. Smanjen broj turista iz Italije i Poljske u skladu je sa očekivanjima. Uzevši u obzir činjenicu da veliki broj Poljaka nije putovao izvan zemlje zbog Europskog nogometnog prvenstva te podatak da ove godine na odmor planira putovati oko 30 posto manje Talijana, postignuti rezultati iz tih zemalja su sasvim objektivni', istaknuo je ministar Ostojić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.