Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve nade usmjerene u oporavak gospodarstva, no turizam je svakako područje u kojem nam dobro ide.


Pa iako je sezona za nama, u Dubrovnik je stiglo više od tisuću turskih gostiju, u želji da u Hrvatskoj proslave islamski blagdan Bajram. I u idućim danima očekuje se dolazak gotovo 5 tisuća gostiju. Posljednji od 4 zrakoplova iz Turske uspješno je sletio u Čilipe.

Vezani članci Droga zaplijenjena u luci Ploče Policija objavila snimku akcije u Pločama: Među voćem našli 575 kilograma kokaina, bio je namijenjen stranom tržištu Mladen Šćulac i Nikolina Farčić Dok se kava iza 19 sati na riječkom Korzu pije s nogu, na jugu Hrvatske nakon više od četiri mjeseca terase su ponovno pune

Zanimljivo, većinu gostiju, osim proslave Bajrama, u Dubrovnik je privukla i dobra kuhinja. 'Došli smo ovdje kako bi jeli plodove mora, čuli smo kako je svuda na Jadranu hrana odlična', rekao je turist iz Turske. U Dubrovniku ih je dočekalo sunce. Jedva su čekali prošetati se Gradom, ali i okolicom.

'Danas idemo u obilazak starog grada, sutra u Mostar, prekosutra idemo za Crnu goru, a onda se ide u Korčulu', rekla je Rejhan Pašić, turistički vodić. Slučajno ili ne, velika većina gostiju odsjela je u hotelu Libertas, djelu turske grupacije Rixos. 'Pisma dobrodošlice biti će u svim hotelskim sobama. Isto tako, znakovi dobrodošlice biti će na recepcijama', rekla je Jelka Tepšić, direktorica TZ Dubrovnik.

.