Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odluke predsjedništva

SDP raspustio zagrebačku organizaciju: ''Odluka se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za novinare potvrdio je da je donesena odluka o raspuštanju gradske organizacije u Zagrebu, a poručio je da će većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini sigurno biti oformljena.

Nakon više od četiri sata rasprave Predsjedništvo SDP-a u utorak navečer zbog loših izbornih rezultata i unutarstranačkih sukoba predložilo je raspuštanje zagrebačke organizacije stranke.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavljanje u zagrebu "Kada dobijemo povjerenje građana, Hrvatska više neće biti ista": Koalicija Rijeke pravde predstavila svoj program

''Donijeli smo odluku o raspuštanju gradske organizacije u Gradu Zagrebu jer odluka o raspuštanju nekih tijela nije bila dovoljna da se zaustave loši procesi i osigura da zagrebačka organizacija funkcionira kako bi trebala, odnosno da bude koncentrirana na probleme građana. SDP ima mnogo dobrih članica i članova i ova se odluka ne odnosi na njih. Ona se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanje i koristili ga osobni probitak'', objasnio je Grbin. Dodao je da je nekad nužno donijeti i radikalne poteze, a da su ovi potezi bili nužni.

Objasnio je da raspuštanjem organizacije u subotu nitko neće prestati biti član SDP-a, osim onih protiv kojih se vode pojedinačni stranački postupci."Članom SDP-a se prestaje biti protekom roka od 45 dana u kojem ćemo obaviti vrlo široke razgovore s članicama i članovima SDP-a u Zagrebu. Protekom roka od 45 dana, neki će prestati biti članovi SDP-a, a o imenima neću govoriti jer je to stvar Glavnog odbora i brojnih razgovora", poručio je Grbin.

''Zagreb zaslužuje bolje''

Nije htio govoriti o imenima ljudi koje je spominjao. Rekao je da ne očekuje probleme ni od koga kome su interesi Hrvatske i SDP-a na prvom mjestu. Kaže da ne zna koga će članice i članovi izabrati za predsjednika zagrebačkog SDP-a, kao niti tko će biti predsjednik zagrebačke gradske skupštine. Objašnjava da su u tijeku pregovori i da se tek treba dogovoriti kako će izgledati suradnja u Gradu Zagrebu. ''Ne želim potencijalnim koalicijskim partnerima slati poruke preko medija. Kada se dogovorimo i to prođe stranačka tijela, onda ćemo o tome obavijestiti javnost'', zaključio.

"Ono što sa sigurnošću mogu reći je da će 17. lipnja, kada je sazvana konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, većina biti oformljena. Mi u SDP-u to smatramo svojom obvezom prema Zagrepčankama i Zagrepčanima jer znamo da nakon godina loše vlasti, Zagreb zaslužuje bolje", rekao je Grbin.

Tvrdi da ne bježi od problema u stranci

Grbin je rekao da on ne bježi od problema u stranci. ''Ne pravimo se da toga nema, ne napadamo novinare'', poručio je. Kaže da će iz problema izaći radom i donošenjem odluka od kojih su drugi bježali. ''SDP će biti stranka koja će otvarati bitne teme za Hrvatsku'', poručio je.

Drastična odluka o raspuštanju u Zagrebu tumači se kao pokušaj čišćenja od ''bandićevaca'' i ''bernardićevaca'', čime bi se otvorio put za izbor Joška Klisovića za čelnika zagrebačkog SDP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene