Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Splitu

Turbo limač u stečaju, radnici zauzeli trgovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravu dramu proživljavaju radnici nekoć popularnog Turbo limača koji odlazi u stečaj. Dosta trgovina već je zatvoreno, a jednu splitsku zauzelo je 13 radnika.

Već osamnaesti dan ovi radnici spavaju u trgovini igračaka. Kažu ovo je očajnički čin jer nisu primili svoje tri plaće, a ni otpremnine na koje imaju pravo.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

'Jer svi mi imamo i obitelj i u svakoj toj obitelji su primanja neredovita, znači banke vam bez obzira jeste li  vi dobili vašu plaću šalju ovrhe', kaže Dragica Grubišić, radnica Turbo limača.

>> Obračun oko Magme: 'Ima li to uopće smisla?'

Stoga su odlučili čuvati ovu trgovinu, da sačuvaju ono malo što je u njoj ostalo. 'Tvrtka odlazi u stečaj, to je sigurno, potvrđeno i od vlasnika. Naš je cilj zadržat tu robu da uđe u stečajnu masu s obzirom da je to jedina imovina tvrtke i da se onda pokušamo iz toga iz stečajne mase naplatit baš dio svojih potraživanja', tvrdo Tonči Ercegović, poslovođa u Turbo limača.

'Nikako ne možemo doći ni do papira, platnih lista. Sve što nas ide, što nas sljeduje i otpremnina naravno koja nas ide. Uopće ne znamo trenutno naš status,jednostavno nitko se ne javlja kao da smo ničija zemlja', zaključila je Zdravka Kapetanović, radnica Turbo limača.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene