Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon pobijedili stijenu!

Tunel Makarska-Vrgorac pušten je u promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golema stijena napokon je pobijeđena! Pušten je u promet tunel na cesti Makarska - Vrgorac. Najviše su odahnuli mještani Zabiokovlja, koji su morali koristiti duže zaobilazne putove od kada se na Stupici odronila stijena.

Prvi automobili prošli su jutros u 10 sati kroz tunel Stupica. 'Hvala Bogu kad su bar i ovo riješili, bilo je vrlo opasno i zatvorena je bila vrgorska krajina i pola Imotske', odahnuo je jedan od vozača.

Pročitajte i ovo Vjekoslav Bakašun - 1 Iskustvo i mladost U 91. godini ide po još jedan mandat, a na drugom kraju Hrvatske najmlađu listu čine kandidati koji nisu napunili ni 20 godina: "Politike se ne bi trebali bojati" Slika nije dostupna 220 metara tunela Kome smeta stijena još: Probijen tunel na cesti Makarska - Vrgorac

Za sada je završena samo prva faza izgradnje tunela - napravljena je primarna obloga i nosivi sloj asfalta. 'Nakon sezone i kada budu još određeni drugi preduvjeti ispunjeni, na jesen se nastavlja do kraja, dakle kako je projektom predviđeno, sa betonskom oblogom i sa završnim slojem asfalta i sa drugim zaštitnim barijerama', pojasnio je Tomo Vidović iz Hrvatskih cesta.

Sve bi trebalo biti gotovo do zime, konačna cijena, više od 50 milijuna kuna. Tunelom dugim 230 metara prebrodio se najproblematičniji dio ceste koji je i dalje prijetio odronima. Nakon 24. listopada, kada je pala velika stijena na cestu Makarska-Vrgorac, od danas je prvi put puštena u promet. Najviše je odahnulo Zabiokovlje koje sada ponovo ima svoj brži i kraći izlaz na more.'

Nakon prosvjeda i pritisaka sada su odahnuli. 'Da nije moglo daleko prije moglo je. Firma ova što je radila, ona nije mogla, ali se potrošilo sedam mjeseci u ništa. Trebamo sad tražiti da ovo vrijeme dok je promet u funkciji da se napravi dokumentacija za rekonstrukciju ovog drugog dijela', rekao je Gojko Trlin, iz MO Ravče. Odronjena stijena, veća od 300 kubnih metara, ostala je na svom mjestu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene