Osijek: Na groblju Retfala sahranjena je Ena Šarac - 3
Osijek: Na groblju Retfala sahranjena je Ena Šarac - 3 Foto: Davor Javorovic/Pixsell

Na osječkom groblju Retfala sahranjena je Ena Šarac, Osječanka koja je izgubila bitku za život nakon što se cijeli život borila s mnoštvom bolesti.


Ena Šarac, 25-godišnja Osječanka koja je izgubila bitku za život, pokopana je na osječkom groblju Retfala.

Vezani članci Andrej Plenković i Alen Runac Kandidat za varaždinskog gradonačelnika, sadašnji direktor groblja, uz račun za grobnu naknadu poslao i - svoju fotografiju Groblje otklizalo u more Groblje otklizalo: Stanovnike talijanskog gradića šokirali plutajući ljesovi u moru

Mnoštvo bolesti s kojima se hrabro cijeli život borila, naposljetku su pobijedile Enu Šarac. Godinama borila protiv tumora na mozgu, a zatim je dobila i leukemiju.

U travnju je bila na operaciji glave u KBC-u Sestre Milosrdnice jer se otkrilo da ima i bolničku bakteriju MRSA, koju je zaradila nakon prethodne operacije u Osijeku. Oporavak je krenuo u dobrom smjeru, redovito se javljala na Facebooku i šalila na svoj račun, puna duha i pozitive. Nažalost, bolest je ipak bila jača.

Svoje bolesti Ena je u šali zvala svojim podstanarima. Njen prkosni smiješak mnogima je bio sinonim za hrabrost. Zbog svega, dobila je i nagradu Ponos Hrvatske.

Mnogi ljudi koji su joj pomagali i kojima je ona pomagala oprostili su se od Ene.