Ena Šarac
Ena Šarac Foto: Davor Javorovic/Pixsell

Ena Šarac, 25-godišnja Osječanka izgubila je bitku za život. Mnoštvo bolesti s kojima se hrabro cijeli život borila, naposljetku su pobijedile.


Preminula je Ena Šarac. Unatoč borbi sa mnoštvom bolesti, sa operacijama i liječenjima, nažalost, ovu bitku nije dobila.

Ena se godinama borila protiv tumora na mozgu, a zatim je dobila i leukemiju. U travnju je bila na operaciji glave u KBC-u Sestre Milosrdnice jer se otkrilo da ima i bolničku bakteriju MRSA, koju je zaradila nakon prethodne operacije u Osijeku. Oporavak je krenuo u dobrom smjeru, redovito se javljala na Facebooku i šalila na svoj račun, puna duha i pozitive. Nažalost, bolest je ipak bila jača.

Iz bolnice KBC-a Sestre milosrdnice su nam potvrdili tužnu vijest. Od Ene se na njenom Facebook profilu opraštaju i njeni prijatelji.

Enica najveća i najčistija duša ovog svijeta postala je nebeski anđeo.

Čuvaj svoje roditelje koji će teško ovo preživjeti.

Čuvaj svoje anđele.

Ena Šarac godinama se borila sa cijelim nizom bolesti, koje je u šali zvala svojim podstanarima. Njen prkosni smiješak mnogima je bio sinonim za hrabrost. Zbog svega, dobila je i nagradu Ponos Hrvatske

Imala je pet kirurških otvaranja glave, operirala je nogu, pobijedila je nekoliko sepsi, dobila dijabetes i više od godine dana bila je prikovana za invalidska kolica. Posljednja operacija u zagrebačkom KBC-u Sestre Milosrdnice trajala je 13 sati, a nekoliko dana nakon javila se svojoj majci.

''Pričale smo sat vremena i kaže da ju ništa ne boli osim malo noge iz koje su joj vadili žilu za presađivanje. Ljubav moja. Bori se i dalje lavice moja'', napisala je mama na Facebooku.

Bitku s tumorom započela je sa sedam godina, a zbog svoje neustrašivosti i volje za životom ohrabrivala je druge bolesnike. Jednom je prilikom pokušala prodati svoj laptop da bi prikupila novac za liječenje. Međutim, Hrvatska je još jednom pokazala da ima veliko srce te su donacije pristizale iz svih krajeva. 

Njen optimizam i snaga davali su snage i njenim roditeljima. Unatoč mnogim lošim prognozama liječnika, svaki put je dokazala koliko je njena borba i volja za životom jača od svega, ipak, zato je i prozvana hrabrom lavicom.

"Širila je vedrinu, a borila se za vlastiti život" 

Od nje se na Facebooku oprostio i Milijan Brkić koji je njenoj obitelji godinama pomagao. U statusu je priložio i nekoliko fotografija s Enom.

"Nosila je predivan osmijeh na licu, a trpjela je strašne bolove! Ohrabrivala je ljude oko sebe i pomagala drugima, a nije imala adekvatan krov nad glavom! Širila je vedrinu i optimizam po ovom svijetu, a borila se za vlastiti život! Takva je bila naša, MOJA Ena, djevojčica koja nam je svojom vedrinom, optimizmom, hrabrošću, dobrotom i blagim osmjehom pokazala koliko puno ljubavi čovjek može darovati dok se bori za vlastiti život", napisao je između ostalog.  

[ NEBO JE BOGATIJE ZA JEDNOG PREDIVNOG ANĐELA ] Nosila je predivan osmijeh na licu, a trpjela je strašne bolove!...

Objavljuje Milijan BrkićSubota, 8. svibnja 2021.