U obnovu podruma koji koristi Zvonimir Frka-Petešić uloženo je 417.000 kuna. No nisu svi podrumi u vlasništvu Državnih nekretnina takvi. Ima i onih sasvim drugačijih, u koje nije uložen nikakav novac.

Galerija Podrum obitelji Kadić Podrum u vlasništvu državnih nekretnina - 4 Podrum u vlasništvu državnih nekretnina - 3 +2 Podrum u vlasništvu državnih nekretnina - 2

U jednom takvom, veličine 27 kvadrata, je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Vezani članci Podrum koji koristi Frka Petešić Ulašteni podovi, WC i kupaonica: Pogledajte kako izgleda vjerojatno najskuplji podrum u Hrvatskoj Predsjednik Zoran Milanović Državne nekretnine o Vili Kovač na Hvaru: Poslujemo prema planovima, ulažemo u objekte zbog održavanja

"Grozno, očajno, riječima bih mogao pokazivati unedogled", počeo je javljanje iz derutnog zdanja prepunog vlage, sa starim WC-om i dotrajalim laminatom. Mora se paziti kako se ulazi, jedna stepenica je slomljena. Kroz uski hodnik se jedva prolazi. U takvom podrumu živi obitelj Barice Kadić.

"Ja uredno plaćam Državnim nekretninama, do prošlog mjeseca 524 kune, od ovog 30 kuna manje. Plaćam i struju, smeće i vodu", rekla je Barica. 

"Na rubu sam živaca. Gubim snagu. Počela sam obolijevati. Najviše se bojim za svoju kćer. Bojim se da neće oboljeti. Suprug mi je preminuo. Molim sve institucije da nam izađu u susret, da nam se dodijeli adekvatna jedinica", kaže. 

Iz Državnih nekretnina su rekli da su im ruke vezane jer je obitelj u njemu bespravno.

"Mog muža je socijalna radnica pustila u stan pošto je hrvatski vojni invalid s četiri ranjavanja, bio je i u srpskom logoru. Pustila ga je dok mu se ne riješi status, a godine su prošle", kaže Barica, koja je u stanu gotovo 22 godine. Tražila je pomoć, kucala na vrata. U Državnim nekretninama su joj, tvrdi, rekli da imaju pravo na korištenje stana jer uredno plaćaju.

"Poslije muževe smrti su nam zaprijetili da se moramo iseliti iz stana", dodaje Barica, koja se boji da ne završi na cesti. 

U javljanju u Dnevniku Nove TV bila je i Tatjana Ivanda, koja je rekla kako će uz pomoć dobrih ljudi obnoviti obiteljsku kućicu u Šćitarjevu kako bi Barica i njezina kći barem privremeno tamo živjele.

Barica iza sebe ima i kredit koji je otplatila, a nije trebala, a ne boji se ni posla, pa tako za život zarađuje čisteći stubišta. 

Podsjetimo, u obnovu podruma kojim se koristi predstojnik Vladina ureda Zvonimir Frka-Petešić uloženo je 417.000 kuna. U njemu je navodno prije obnove držao knjige. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju