Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na slobodi će biti 2027.

Trostruki ubojica Srđan Mlađan oženio se u zatvoru u Lepoglavi: 20-godišnju Zagrepčanku prvi put je vidio na vjenčanju

Srđan Mlađan - čovjek od čijeg skorog izlaska iz zatvora strepe svi (Foto: Dnevnik.hr) - 8
Srđan Mlađan - čovjek od čijeg skorog izlaska iz zatvora strepe svi (Foto: Dnevnik.hr) - 8 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Srđan Mlađan (Screenshot: Tragovi) Srđan Mlađan (Screenshot: Tragovi) Srđan Mlađan - čovjek od čijeg skorog izlaska iz zatvora strepe svi (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Srđan Mlađan - čovjek od čijeg skorog izlaska iz zatvora strepe svi (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Foto: DNEVNIK.hr Srđan Mlađan - čovjek od čijeg skorog izlaska iz zatvora strepe svi (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Srđan Mlađan - čovjek od čijeg skorog izlaska iz zatvora strepe svi (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Foto: DNEVNIK.hr Mladen i Srđan Mlađan (Foto: Dnevnik.hr) Mladen i Srđan Mlađan (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Tragovi u domu prvog hrvatskog serijskog ubojice (Foto: Tragovi) Galerija 1/5 >>
Srđan Mlađan, jedan od najokrutnijih hrvatskih ubojica, oženio se u lepoglavskom zatvoru za 20-godišnju Zagrepčanku.

Srđan Mlađan, jedan od najvećih monstruma u novijoj hrvatskoj povijesti, svoju je romansu započeo dopisivanjem. Namjeru da sklopi brak morao je najaviti zatvorskoj upravi, nakon čega mu je vjenčanje i odobreno.

Pročitajte i ovo Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati" Srđan Mlađan (Screenshot: Tragovi) vjenčali se u zatvoru Supruga (20) Srđana Mlađana: "Baš je onakav kakvim sam ga zamišljala. Uvjerena sam da je on sad drugi čovjek"

Svečanost je održana u utorak, uz neviđene mjere osiguranja, piše Jutarnji list.

I dok se u svim ostalim slučajevima zatvorenicima nakon vjenčanja odobrava boravak u sobi za posjete, odnosno daje im se prostor i vrijeme za intimne trenutke nakon sklapanja braka, u Mlađanovu slučaju, s obzirom na sigurnosni rizik, uprava zatvora napravila je presedan i nije mu odobrila korištenje sobe za posjete.

Odobren mu je samo posjet u prostoriji gdje se i inače odvijaju posjeti zatvorenicima lepoglavske kaznionice. U toj je prostoriji Mlađan i sklopio brak.

Svjedoci vjenčanja bila su dvojica osuđenika koje je Srđan Mlađan izabrao, a mladenka je u Lepoglavu donijela prstenje.

Mlađanova prva žrtva bila je 16-godišnjakinja koju je hladnokrvno ubio s četiri hica u leđa. Nije ju poznavao od ranije. Nju je ubio u siječnju 1998. godine.

Mjesec dana kasnije na isti način ubio je 63-godišnjaka. Pao je zbog pljačke banke u Sisku, a onda su ga povezali i s ubojstvima.

Osuđen je na 12 godina zatvora i često je bio na slobodnim vikendima, a tijekom jednoga, 2002. godine, odlučio je ponovno opljačkati banku i ubio je policajca koji ga je tražio.

Potom je na zagrebačkom Borongaju oteo tročlanu obitelj. Talačka kriza uspješno je riješena nakon višesatnog pregovaranja. Za trostruko ubojstvo, pljačku banke i otmicu Mlađan je osuđen na 27 godina zatvora.

Okrutni ubojica trebao bi izići na slobodu 2027. godine.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene