Srđan Mlađan, jedan od najokrutnijih hrvatskih ubojica, oženio se u lepoglavskom zatvoru za 20-godišnju Zagrepčanku.

Galerija


Srđan Mlađan, jedan od najvećih monstruma u novijoj hrvatskoj povijesti, svoju je romansu započeo dopisivanjem. Namjeru da sklopi brak morao je najaviti zatvorskoj upravi, nakon čega mu je vjenčanje i odobreno.

Vezani članci Opća bolnica Dr. Ivo Pedišić u Sisku - 1 Bolesno dijete doveli u sisačku bolnicu, no uslijedio je hladan tuš: Djevojčica je infuziju morala primiti u - hodniku. ''Kad mi je doktorica to rekla rasplakala sam se'' Srđan Mlađan (Screenshot: Tragovi) Supruga (20) Srđana Mlađana: "Baš je onakav kakvim sam ga zamišljala. Uvjerena sam da je on sad drugi čovjek"

Svečanost je održana u utorak, uz neviđene mjere osiguranja, piše Jutarnji list.

I dok se u svim ostalim slučajevima zatvorenicima nakon vjenčanja odobrava boravak u sobi za posjete, odnosno daje im se prostor i vrijeme za intimne trenutke nakon sklapanja braka, u Mlađanovu slučaju, s obzirom na sigurnosni rizik, uprava zatvora napravila je presedan i nije mu odobrila korištenje sobe za posjete.

Odobren mu je samo posjet u prostoriji gdje se i inače odvijaju posjeti zatvorenicima lepoglavske kaznionice. U toj je prostoriji Mlađan i sklopio brak.

Svjedoci vjenčanja bila su dvojica osuđenika koje je Srđan Mlađan izabrao, a mladenka je u Lepoglavu donijela prstenje.

Mlađanova prva žrtva bila je 16-godišnjakinja koju je hladnokrvno ubio s četiri hica u leđa. Nije ju poznavao od ranije. Nju je ubio u siječnju 1998. godine.

Mjesec dana kasnije na isti način ubio je 63-godišnjaka. Pao je zbog pljačke banke u Sisku, a onda su ga povezali i s ubojstvima.

Osuđen je na 12 godina zatvora i često je bio na slobodnim vikendima, a tijekom jednoga, 2002. godine, odlučio je ponovno opljačkati banku i ubio je policajca koji ga je tražio.

Potom je na zagrebačkom Borongaju oteo tročlanu obitelj. Talačka kriza uspješno je riješena nakon višesatnog pregovaranja. Za trostruko ubojstvo, pljačku banke i otmicu Mlađan je osuđen na 27 godina zatvora.

Okrutni ubojica trebao bi izići na slobodu 2027. godine.