Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogorčeni branitelj

Tromblon: U srpskom logoru sam dva puta silovan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oštre reakcije na odluku Suda BiH o izručenju Tihomira Purde Srbiji se ne stišavaju.

U Osijeku su osvanuli i grafiti potpore, a supruga Tihomira Purde, Slobodanka, za Dnevnik Nove TV je izjavila kako je nitko od hrvatskih dužnosnika u proteklih mjesec dana nije ni nazvao, a kamoli ponudio pravnu ili drugu pomoć.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Branitelji odlučni Tromblon: Izruče li Purdu, Kosor neće moći u Vukovar Slika nije dostupna Nisu privedeni ni uhićeni Osijek: Saslušani branitelji, idućih dana u policiji i Tromblon

>> Purda loše primio vijest, bio je uvjeren u dobar ishod

Vukovarski branitelj Petar Janjić Tromblon kojeg će o optužbama iz Srbije sljedeći tjedan ispitati državno odvjetništvo je prvi put pokazao posljedice mučenja u srbijanskim logorima i kaže da su mu, između ostalog slomili kralježnicu.

Silovan u logoru

'Cijeli stomak mi je izoperiran i slomili su mi rebra, tu je i četnički metak koji mi je razbio kosti i onda su mi nogu bušili mašinom, a kad sam pao u nesvijest, ošamarili su me i rekli da se dižem'

Potresna svjedočanstva iz logora, Janjić će ponoviti i sljedeći tjedan na vukovarskom sudu.Na ispitivanju će biti nazočni i srbijanski istražitelji. Priznat će im i dugo čuvanu tajnu. 'Ja sam u dva navrata bio i fizički silovan i to se više i ne plašim reći nakon 20 godina. Ni moja supruga ne zna za to', kaže Janjić.

Ja sam u dva navrata bio i fizički silovan i to se više i ne plašim reći nakon 20 godina. Ni moja supruga ne zna za to Petar Janjić Tromblon Janjić vjeruje da će nakon što tužitelji obave razgovore s trojicom hrvatskih osumnjičenih branitelja, srbijanski tužitelj za ratne zločine, povući zahtjev i za Purdinim izručenjem.

Vjeruje u bolji ishod Purde

'Po mojim informacijama bit će vraćen u Hrvatsku ali je činjenica da je Ministarstvo branitelja na čelu s Tomislavom Ivićem, a o ministarstvu pravosuđa neću ni govoriti jer je opasno zakazalo. Je li moguće da Slobodanku Purdu nitko od njih nije ni nazvao niti je pitao je li nešto treba, ipak je to žena u 6. mjesecu trudnoće', kazao je Tromblon.

Da je čaša puna poručuju i dragovoljci i kaažu da Srbija ponovno zadire u hrvatski pravni suverenitet. 'Naši suborci strepe kad prelaze državnu granicu jer ne znaju hoće li ih netko izvući iz automobila i pred djecom odvesti u Zenicu, sarajevo ili Beograd', kaže predsjednik saveza dragovoljaca HOS-a Boro Barišić.

Branitelji od Purde ne odustaju i sutra će izaći na ulice i zbog Veljka Marića, branitelja koji se u zatvoru u Srbiji nalazi od travnja prošle godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene