Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prometna nesreća

Troje ozlijeđenih u riječkoj bolnici je stabilno i izvan životne opasnosti: Još se ne zna tko su

Karlovac: Olupina auta u kojem su stradali migranti - 1
Karlovac: Olupina auta u kojem su stradali migranti - 1 Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell
Trojica pacijenata ozlijeđenih u jučerašnjoj teškoj prometnoj nesreći na autocesti kod Karlovca, a koji se nalaze u KBC-u Rijeka, stabilno su i izvan životne opasnosti, izvijestio je u nedjelju dr. Mirko Grgurev sa Zavoda za ortopediju i traumatologiju tog KBC-a.

Kako je naveo, u riječki KBC su u subotu primljene četiri ozlijeđene osobe, a jedna je otpuštena odmah nakon obrade u pratnji policije.

Od ostale trojice, nad jednim inicijalno zaprimljenim u Jedinici intenzivnog liječenja provedeni su dodatni dijagnostički postupci, te je jutros prebačen na Zavod za ortopediju i traumatologiju. Na tom odjelu je smješten i drugi pacijent kojem su jučer operirane desna potkoljenica i šaka zbog prijeloma, a poslijeoperacijski tijek je uredan, rekao je dr. Mirko Grgurev.

Pročitajte i ovo Karlovac: Olupina auta u kojem su stradali migranti - 3 Ozlijeđeni su stabilno UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Ovo su olupine automobila iz tragične nesreće kod Karlovca: Fotografije pokazuju o kakvoj se silini udarca radilo

Treći ozlijeđeni je smješten na Zavodu za kardiotorakalnu kirurgiju te je i on u stabilnom stanju.

Odgovarajući na pitanja novinara, Grgurev je rekao da je s tim pacijentima otežana komunikacija te da ne znaju niti jedan jezik osim arapskog. U KBC-u nemaju podataka o njihovom identitetu ni dobi. Riječ je o mlađim osobama, a za jednu se pretpostavlja da je maloljetna.

Grgurev ocjenjuje da bi se, prema sadašnjem tijeku oporavku, sva trojica mogla otpustiti iz bolnice za nekoliko dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasan pothvat Velika akcija spašavanja u susjedstvu: Petero ljudi zarobljeno u špilji na 2400 metara

U nesreći kod Karlovca smrtno su stradale tri osobe dok ih je 12 ozlijeđeno. Ozlijeđeni su prevezeni na liječenje u karlovačku i ogulinsku bolnicu te KBC-e Rijeka i Zagreb.

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo izvijestilo je jučer kako je prometnu nesreću skrivio vozač automobila mađarskih oznaka koji je zbog nepropisne vožnje udario u ogradu, vozilo mu se zanijelo i prešlo na suprotnu traku te frontalno udarilo u automobil hrvatskih oznaka. Po neslužbenim podacima, u vozilu mađarskih oznaka bili su migranti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene