Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trikovi za vaše dijete - kako ga namamiti na zdraviju hranu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vaše dijete ne voli sir, nije previše ludo ni za voćem, a na spomen povrća samo vrti glavom? Imate problem, no nije neriješiv. Posegnite za taktikom i trikovima - nadmudrite dijete

Pročitajte i ovo Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni

Djeca troše mnogo energije i njihov organizam svakodnevno treba mnogo hrane.Osim toga, znanstvene studije nedvojbeno su dokazale – hrani li se vaše dijete zdravo, njegove radne navike, a to uključuje i školske aktivnosti, bit će mnogo boje, a dijete učinkovitije.

Poznato je da djeca trebaju unositi ugljikohidrate, proteine, bjelančevine, vitamine…No, poznato je i da djeca pretežito znaju odbijati zdravu hranu. I tu je problem. Otkako je u Hrvatskoj promijenjen pravilnik o zdravoj prehrani u odgojno-obrazovnim ustanovama, većina ih se potrudila i kreirala jelovnike koji odgovaraju nutricionističkim zahtjevima djece. Djeca ih uglavnom prihvaćaju dobro, a isti bi se slijed trebao nastaviti i kod kuće.

Ipka, mi smo se ovoga puta odlučili za metodu ‘varke’ i nekoliko trikova kojima ćete vaše dijete namamiti ka zdravijoj hrani.


Dakle, iskoristite prirodu. Voće je raznobojno, a k tome djeci i zabavno. Ako vaše dijete nije veliki ljubitelj voća, umiješajte ga u žitarice. Mrkvicu narežite na tanke štapiće, kao i primjerice sirovu brokulu i poslužite na stol.

Povedite vaše dijete u kupovinu namirnica i ohrabrite ga u kupovini zdravih namirnica. Potvrđeno je kako djeca više vole jesti ono što su sami odabrali.


Voće poslužite uz voćni ili obični jogurt. Djeca vole svježe umake, a osim toga bit će im zabavno umakati kriške jabuke u osvježavajući jogurt.

‘Podmetnite’ mu kalcij malom, vojnom taktikom. Ako ne voli sir, umiješajte ga u omlet ili dodajte krišku sira u sendvič. Napravite male pice s mozzarellom ili tople i mirisne sendviče koje možete oblikovati u trokute ili krugove.

Voćna pića nisu isto što i voćni sokovi. Voćna pića su napici koji uglavnom obiluju šećerom uz dodane vitamine. Voćni sokovi sadrže prirodne šećere, vitamine i antioksidanse. Dakle, pripazite. Odličan je izbor sok od svježe iscijeđenih naranči koji djeca poprilično vole zbog slatkog okusa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene