Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Odlična ideja triju djevojaka koja roditeljima omogućava da s djecom kvalitetno provode slobodno vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri mlade psihologinje pune dobrih ideja udružile su se s vrijednim radnicama bivše tvornice Kamensko kako bi osmislile interaktivnu dječju igračku. One su naša Bolja Hrvatska.

"Jedna kutija, jedna knjižica, mala crna ptica velikih krila, vjeverica Zvonka i jež Iglica sve je što Vam treba za igru s djetetom", tvrdi Antonia Čosić, jedna od tri psihologinje koje su, zajedno s radnicama bivše tvornice Kamensko, osmislile interaktivnu dječju igračku – Kuc-Kuc kutiju – koja roditeljima omogućava da s djecom kvalitetno provode slobodno vrijeme.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Ilustracija uhićen "prorok" Farma užasa: Policija spasila 251 zlostavljano dijete, otkriveni su i grobovi 16 beba

"Roditelj uzme vjevericu i, nakon što je pročitao savjete u knjižici, kreće u igru s djetetom. Onda kroz neka jednostavna pitanja, kao što je 'Hej, kako si?', 'Kako ti je bilo danas u vrtiću?', dijete počinje razgovarati s vjevericom, to jest s roditeljem."

Uz lutke dolazi i knjiga, puna priča i savjeta za roditelje.

"Cilj je maknuti djecu od ekrana i računala te ih vratiti u igru koja može omogućiti da se razviju i da s roditeljima imaju trenutke koje će pamtiti", objasnila je Čosić.

U pomoć priskočile radnice Kamenskog

U pomoć mladim poduzetnicama uskočile su i bivše radnice tvornice Kamensko. Male vjeverice, vrane i zečevi, nastali su u njihovoj radionici.

"Bilo je jako puno rezanja, tako da sam i žuljeve dobila na rukama dok smo to izrezivali", rekla je Biserka Hrbud iz Udruge Kamensko.

"Zapravo smo tako ujedinili dvije lijepe priče, njihovu, a i one su zapravo podržale našu priču donošenja osmijeha na dječja lica, i mislim da smo se onako ženski udružile", ispričala je Čosić.

Djevojke su novac za svoj projekt skupile putem internetskih donacija. Osnovale su i Udrugu, a Kuc-Kuc kutije donirat će i mališanima u dječjim bolnicama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene