Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemoćna država

Trgovački sudovi se ukidaju jer su leglo korupcije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelni ljudi hrvatskog pravosuđa žele ukinuti svih 13 trgovačkih sudova i to drže kao krajnji cilj racionalizacije sudske mreže, a glavni razlog je nemoć u borbi s korupcijom.

Za smanjenje trgovačkih sudova do njihovog potpunog nestanka zalažu se glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, te nekoliko utjecajnih pravnika u redovima HDZ-a, piše Jutarnji list. 

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Ivan Turudić - 5 ANALIZA PROVJERENOG Priča o Ivanu Turudiću i Andreju Plenkoviću: ''Nikad nisam vidio nešto slično. Znali smo da diramo u osinje gnijezdo, ali...''

Kao razlog za potpuno ukidanje trgovačkih sudova izvoru Jutarnjeg navode se to da su postali toliko "sljubljeni s interesima krupnog kapitala da tu više ne pomažu pojedinačni antikorupcijski zahvati i kadrovske promjene njihovih predsjednika". Kažu da je sitnija korupcija postala uvriježeni običaj te da se često zbog interesa neke prijateljske, bogate ili nadmoćne stranke, predmet odlaže unedogled, dok se drugi rješava munjevitom brzinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene