Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''POSLOVNE POTEŠKOĆE''

Trgovački sud prihvatio Debeljakov zahtjev: Otvoren predstečajni postupak za Brodosplit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit, i to na zahtjev Brodosplita kao predlagatelja.

Prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka nad Brodograđevnom industrijom Split, koji je otvoren 20. svibnja, splitski Trgovački sud zaprimio je 27. travnja, a predlagatelj je sam Brodosplit Tomislava Debeljaka.

Brodosplit je prema tumačenju njegove Uprave zapao u poslovne poteškoće, a zbog nemogućnosti povlačenja punog iznosa kredita ruske banke VTB, koja je obuhvaćena zapadnim sankcijama zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Novac od dva kredita je trebao biti utrošen na dovršetak dva broda i druge troškove.

Predstečajni postupak predložen je i za grupaciju DIV u čijem je Brodosplit vlasništvu.

Tijekom ožujka i travnja na splitskom sudu su održana ročišta za 11 društava iz sastava Brodograđevne industrije Split. U te postupke uključene su tvrtke Cjevarska izrada, Brodosplit-računovodstvo i financije, Zaštita trupa od korozije, Izrada alata, Boja-trup, Brodosplit montaža, Bravarski segmenti, Trup inženjering, Nerazorna ispitivanja, Interijeri i završni radovi te Informatički sustavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna razgovori u tijeku Nastavlja se trakavica s Brodosplitom, ministar demantirao Debeljaka: "Nije nikakav dogovor postignut, situacija je složena"
Pročitajte i ovo Brodosplit Što se događa s Brodosplitom? Utrošene milijarde, radnici bez plaća, a kooperanti negoduju: "Bruxelles smatra da je ovaj program restrukturiranja završen"

Osim tih ročišta Trgovački sud u Splitu je zaprimio vide desetaka prijedloga za otvaranje stečajnih postupaka nad društvima koja su povezana sa Brodograđevnom industrijom Split.

Za 25 društava su pokrenuti postupci radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnih postupaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene