Podsjetimo, nešto prije 20 sati zagrebačka policija dobila je dojavu da postoji opasnost od urušavanja fasade na stambenoj zgradi u Kranjčevićevoj ulici 36.

Galerija


Nakon što su poduprli fasadu, vatrogasci su otišli iz Kranjčevićeve ulice na zagrebačkoj Trešnjevci.

Vezani članci Vatrogasci iz Jastrebarskog skidaju teški dimnjak u središtu Siska Sve je više ozlijeđenih vatrogasaca koji saniraju posljedice potresa, osigurana im i psihološka pomoć Vatrogasna postrojba Zagreb Zagrebački vatrogasci na Facebooku podijelili nesvakidašnju situaciju: ''Sletio je na siguran dlan našeg kolege''

"Intervencija je završila u 2:30. Sad predstavnik stanara mora naći majstore da to riješe do kraja", rekli su nam iz JVP Zagreb.

Podsjetimo, nešto prije 20 sati zagrebačka policija dobila je dojavu da postoji opasnost od urušavanja fasade na stambenoj zgradi u Kranjčevićevoj ulici 36. Izašli su na mjesto događaja te pozvali vatrogasce koji su je poduprijeli, a ostatak posla morat će odraditi majstori. Rano ujutro lokaciju je obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Rekli su nam da budemo spremi izaći"

"Bilo je neugodno, ali svi su brzo reagirali i došli. Rekli su nam da nema opasnosti od urušavanja, ali da budemo spremni, ako ćemo morati izaći", kazala nam je gospođa Dubravka Radman koja živi na petom katu zgrade u Kranjčevićevoj 36 i koja je probdjela noć.

"Bili su sutrčnjaci i utvrdili da nema većih problema, samo fasada", kaže gospođa Radman i dodaje kako je vlasnik stana njezin sin koji je na moru.

"Inače je arhitekt i kad je kupovao stan prije 10-ak godina sve je on to dobro pregledao. Čuli smo se s njim, kaže da su sigurno fasadne cigle. Inače, zgrada je solidno građena u vrijeme Univerzijade", kaže Radman i dodaje da je nešto iza 10 sati policija otišla s terena i pustila u promet dio Adžijine ulice koji je bio zatvoren zbog oštećenja na pročelju.

"Krenulo je to pucketati prije mjesec dana. Već duže su napuknuća na fasadi, ali brigu o tome vode predstavnici stanara", kazao nam je vlasnik trgovine fitness opremom u prizemlju, Saša Grgurinović. Dodao je i kako je do većeg napuknuća došlo tijekom prošle noći, a o svemu ga je obavijestila policija jer su sada svi djelatnici trgovine na godišnjem odmoru.

Policiju nismo uspjeli dobiti do objave ovog članka, a na stranicama zagrebačkog Holdinga i dalje stoji obavijest da je dio Adžijine ulice zatvoren.

"Radi oštećenja pročelja stambene zgrade u Kranjčevićevoj ulici 36 te zbog potencijalne opasnosti za prolaznike i promet zatvoren je dio Ulice Božidara Adžije.

U najkraćem roku pristupit će se sanaciji, osigurati siguran koridor za prolazak pješaka te stvoriti pretpostavke za uspostavu uobičajenog cestovnog prometa", piše Holding.